Sterrenrestaurants over op bier

Bier moet net als wijn in sterrenrestaurants meer aandacht gaan krijgen. Dat vind ik en met mij natuurlijk vele bierliefhebbers. Zelf bezoek ik op uitzonderlijke, feestelijke momenten weleens een sterrenrestaurant en dan irriteer ik mij eraan dat er alleen een wijnmenu op de kaart staat. En dat terwijl er zoveel met bier mogelijk is. Iets dat Michelin sterrenrestaurant Boreas in Heeze al wel heeft ontdekt. Een prachtige uitzondering. Maar niet voor lang! Vanaf 2 november 2011starten de Academie voor Gastronomie en het Bierburo samen een korte opleiding bier en spijs voor sommeliers

Hiermee spelen de organisaties in op de hernieuwde belangstelling voor bier aan tafel. “In sommige gevallen is speciaalbier een aantrekkelijk alternatief ”, aldus Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie. “Dat komt door het afwijkende smaakprofiel, maar ook door het lagere alcoholgehalte.” “Er komen steeds meer speciaalbieren op de markt”, vult Henri Reuchlin van het Bierburo aan. “Door het gebruik van donkere mouten of kruiden in het bier zijn bijzondere gastronomische combinaties mogelijk”.

Tijdens de cursus komt de grote verscheidenheid van biertypen aan bod, met speciale aandacht voor de gastronomische mogelijkheden. De cursus duurt twee dagen, en wordt gegeven in Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren. Meer informatie is te vinden op www.bierburo.nl en www.academievoorgastronomie.nl. Ik kijk uit naar het prachtige biermenu!

Lees ook:Welk biersoort is trendsetter in 2011?
Lees ook:Hoe een sterrenrestaurant combineert met bier
Lees ook:Win de volgende Bier en Gastronomie Award
Lees ook:Bier of wijn beter bij eten?
Lees ook:Biercursus door TV-kok Robèrt Verweij

4 reacties op “Sterrenrestaurants over op bier

 1. Aikibob

  Volmondig mee eens Fiona!!!!!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fred Schiphorst

  Is er ook een beeld hoe groot de belangstelling is bij restaurants met Michelin sterren? Dat er een cursus start is leuk, maar er moeten natuurlijk wel deelnemers komen die na afloop ook daadwerkelijk iets met die kennis gaan doen. Wat dat betreft moeten we op passen dat het met bier op de menukaart niet net zo gaat als met linux op thuiscomputers: aan het begin van elk jaar wordt weer een doorbraak voorspeld en ana het eind van het jaar blijkt het weer niet gelukt. Positieve ontwikkelingen verwelkomen is goed en dat moeten we blijven doen. Overspannen verwachtingen hebben leidt tot teleurstellingen. Maat houd ons voroal op de hoogte van de belangstelling voor die cursus en het effect op de menu’s van reataurants!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Fred, er is belangstelling bij de consument… dan komen de sterrenrestaurants vanzelf! De bierdagen bij Boreas (sterrenrestaurant Heeze) zit al weken van tevoren vol…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Uit jouw reactie maak ik op dat de belangstelling bij de meeste restaurants nog moet komen. We gaan dat afwachten. Ik vertrouw er blind op dat je ons wel op d ehoogte houdt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.