En jawel: Whisky Beer

Kijk dat de Belgische brouwerij Silly een bier met rum op de markt brengt is blijkbaar toch niet zo vreemd.  Bier mixen met sterke drank wordt een trend. De Engelse brouwerij St. Peter’s Brewery brengt samen met The English Whisky Company een mix van bier en whisky op de markt. De nieuwe drank krijgt de naam The Saints Whisky Beer.

De drank heeft als basis dezelfde licht gerookte mout die ook gebruikt wordt bij de productie van de Chapter 9 whisky. Nadat het traditioneel gebrouwen bier van St. Peters’s Brewery gefermenteerd is wordt een kleine hoeveelheid van de whisky toegevoegd. Dit is hetzelfde type proces als van het rumbier bij Silly. De twee bedrijven hebben daarmee volgens eigen zeggen een gebalanceerd bier met een lichte rooksmaak op de markt gebracht. Het alcoholpercentage is slechts 4,8%, uiteraard gericht op de Engelse markt.

De smaak van het whisky bier is aan een testpanel voorgelegd dat erg enthousiast was. Er wordt door beide bedrijven veel van dit nieuwe product verwacht. Ze gaan er vanuit dat de export naar 32 landen snel op gang komt. Op dit moment is The Saint Whisky Beer alleen nog te koop in Engeland. Zodra het in Nederland op de markt komt zijn jullie uiteraard de eersten die het horen!

Bron: Nu.nl 

Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Beerskey
Lees ook:Nieuwe ABT-bier: Silly Nouvel AN
Lees ook:Dutch Beer neemt merkrechten Olm over
Lees ook:‘Champagnebier’ op komst
Lees ook:ABT-gerecht: Pruimenpuree met Mascarpone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.