Maallust Weizen bier heeft mooiste etiket 2011

Vandaag, 17 september 2011, vond de finaleronde plaats van de BAV etikettenwedstrijd. Tijdens de BAV ruil- en verzamelbeurs is het etiket van het weizenbier van brouwerij Maallust verkozen tot mooiste bieretiket van 2011. Al vroeg in de ochtend heeft de jury, bestaande uit Sander van Werkhoven (Proost!), Dick Wildeman, Jan van de Kerkhof en ikzelf, alle bieretiketten onder de loep genomen. Het was weer een zware klus en de jury is het danook niet unaniem eens geworden.

Wel waren we het eens over de top drie. Alle juryleden hebben eerst een top vijf bepaald, vervolgens ontstond een top drie met etiketten die de juryleden in het favorietenlijstje hadden staan. Deze drie werden net als vorig jaar beoordeeld op de criteria een bierige uitstraling, authenticiteit, de informatie op het etiket en natuurlijk de creativiteit. Het winnende etiket van Maallust blinkt uit in eenvoud. Het heeft een frisse kleurstelling dat ook weer past bij het bier, een weizenbier, een mooi en duidelijk lettertype en goede informatie op ”t etiket. De temperatuur, een advies van een goed bijpassend gerecht en informatie over de historie van de brouwerij is allemaal terug te vinden op het bieretiket.

De nummer twee is de Gouverneur van brouwerij Lindeboom. Het etiket heeft een chique uitstraling, het klassieke lettertype in combinatie met het halsetiket maakt het een mooi, statig etiket. De nummer drie is het krachtige etiket van de Hopruiter van de Scheldebrouwerij. Er stond minder informatie over de ingrediënten van het bier op het etiket vandaar een derde plek.

 

Er is één etiket dat in beeld echt prachtig is, namelijk van het lente zoentje van Breugems bierbrouwerij. Deze miste volgens de juryleden een bierige link en dat was jammer. Het is fris en vrolijk en valt erg op echter het zou ook een etiket voor een heel andere lenteproduct kunnen zijn.

 

In de voorrondes deden 50 bieretiketten mee waarvan er door de BAV-leden uiteindelijk tien finalisten zijn gekozen. Brouwerij Maallust, gefeliciteerd!! 

Lees ook:Wie heeft het mooiste bieretiket in 2011?
Lees ook:Graaf van Heumen heeft bieretiket van het jaar!
Lees ook:Verkiezing Mooiste Bieretiket 2011
Lees ook:Wie heeft het mooiste bieretiket?
Lees ook:Bierbrouwerij Maallust lanceert opnieuw 1818 Quadrupel

4 reacties op “Maallust Weizen bier heeft mooiste etiket 2011

 1. Harry Pinkster

  Toch wel grappig dat ik de prijs in ontvangst mocht nemen.
  Vind je het goed als ik delen uit dit verhaal opneem als zijnde tekst uit het juryrapport? ik moet nl nog een stukje schrijven voor het volgende bavjournaal
  Groeten Harry

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Harry, dat mag zeker!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Harry Pinkster

    Helemaal top! Kan nog net mee voor het volgende BAV-journaal.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Ho-even

  De BAV-bieretiketten verkiezing was weer een groot succes
  met een geweldige winnaar ‘Het etiket van Weizenbier van Maallust”
  ik wil bij deze alle bierbrouwerij en brouwers oproepen om voor de verkiezig van 2012 allemaal in te schrijven ( de aanvraag valt begin december op je deurmat) Het is ook gelijk een perfecte promotie voor je brouwerij. Verder wil ik alle brouwers die dit jaar hebben meegedaan hartelijk danken voor jullie deelname.

  Aad vd Hoeven, organisator BAV-Bieretiketten verkiezing

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.