19-9-’11: Presentatie Tour des Trappistes bier TeVREDEn

Morgen is voor George Nelis opnieuw een memorabel moment ter afsluiting van zijn Tour des Trappistes. In bierproeflokaal In de Wildeman wordt om 19.00 uur het speciaal gebrouwen bier TeVREDEn gepresenteerd dat is gemaakt in samenwerking met Marco Lauret en Daniëlle Duits van brouwerij Duits & Lauret.

Het bier is door Marco Lauret en Daniëlle Duits van de brouwerij Duits & Lauret speciaal gebrouwen in samenwerking met George Nelis om meer geld op te halen voor goede doelen waaronder ‘To walk again’. Het bier TeVREDEn dat vanaf eind september bij de Mitra slijterijen verkrijgbaar is kan als volgt omschreven worden:

Vol van smaak, opvallend en niet te zwaar met een link naar Trappistenbieren. Het is een Tripel van 7.5% alc. De gebruikte hopsoorten, Hallertau Mittelfruh en East Kent Goldings, geven het bier een zeer bloemig karakter. Een deel ervan wordt pas laat in het brouwproces toegevoegd waardoor de aroma’s zeer uitgesproken aanwezig blijven maar de bitterheid nog niet zo sterk doorkomt. Door het gedurende een korte tijd te lageren op Frans eikenhout is het zeer zacht en rond van smaak met een subtiele toets van vanille in de geur.

Op maandag 19 september vanaf 19.00 uur zal George een korte toelichting geven op zijn wandeling en het goede doel. Uiteraard vertelt Marco meer over het bier (type, ontstaan en type). Han en Huib zorgen voor bijpassende hapjes. Lees ook meer over de wandeltocht van George en het bier via onderstaande links:

http://bier.blog.nl/biernieuws/2011/09/11/george-nelis-bereikt-einde-tour-de-trappistes

http://bier.blog.nl/biernieuws/2011/09/05/het-nieuwe-bier-van-tour-des-trappistes

http://bier.blog.nl/biernieuws/2011/07/18/tour-des-trappistes-nadert-ontknoping

Proost!

Lees ook:Het nieuwe bier van Tour des Trappistes…
Lees ook:ABT-bier van de maand: Duits en Lauret Stout
Lees ook:Bierbrouwerij Duits en Lauret in beeld
Lees ook:George Nelis bereikt einde Tour de Trappistes
Lees ook:Duits en Lauret wint BAV etikettenverkiezing

3 reacties op “19-9-’11: Presentatie Tour des Trappistes bier TeVREDEn

 1. Geroen

  FIONA:
  Ja jij hebt weeral geluk om daar te kunnen bijzijn…
  Dit zal wellicht een heel goed bier worden.
  Maar met wat geluk kunnen wij dit ook nog proeven via
  de bekende Vader Abt van Trappistbier Beleven
  succes alvast morgen !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Geroen,aan Ik zou inderdaad gegaan zijn als ik vanavond niet naar Zytholoog opleiding had gehoeven. Dus helaas ook ik moet toezien hoe dit aan mijn neus voorbij gaat.

     /   Beantwoorden  / 
 2. george

  Geroen,
  met Vader Abt van Trappistbier Beleven heb ik afgesproken dat er, als we hem een bezoek gaan brengen dit jaar, meerdere flessen TeVreden mee in de wagen gaan. Tot die tijd genieten ze van een verdiende rust, bij mij in de kelder.
  Prettige dag, george

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.