Een bekende zwervende brouwer, het bestaat!

Een geweldige manier om van over de hele wereld het beste van alle bierontwikkelingen mee te nemen is door continu de wereld over te reizen. De Amerikaan Brian Strumke van Stillwater Artisanal Ales is gespecialiseerd in bieren van Belgische stijl en wordt ook wel de Gypsy brewer genoemd. (foto: Stillwater Artisanal Ales)

Hij brouwt bieren die continu hoog op ratebeer.com scoren. Wellicht komt dit door zijn unieke en bijzondere bierrecepten. Ongewone ingrediënten zoals paardenbloemen, kamille en lavendel worden door hem geblend met bier. Volgens de Belgen kunnen de bieren met de Belgische bieren concurreren. Dat zegt toch iets als een Belg dat van een Amerikaan zegt. De afgelopen jaren werden in drie landen, zeven nieuwe bieren ontwikkeld. Veelal met Belgische ingrediënten. De meeste brouwsels worden bij de collegabrouwer Dog Brewing Company gemaakt.

Brian Strumke heeft al bij meerdere Belgische brouwers gebrouwen waaronder bij de Struise Brouwers. De komende dagen werkt hij weer aan nieuwe brouwsels en wel in huisbrouwerij Sint Canarus in Gottem, België. Een van de brouwsels is een donkere saison en luistert naar de naam: Still Water Import Series Vol. 2 A Saison Darkly.

Je zou denken waarom laat je een Amerikaan in jouw brouwerij een bier brouwen? Strumke heeft uiteraard heel veel kennis door zijn reizende brouwerschap. Het is dus mooi om op die manier ook kennis te maken met nieuwe mogelijkheden en inspiratie te krijgen om eens een ander bier te brouwen. En deze kleine huisbrouwerij krijgt door de geliefde Amerikaan direct bekendheid aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Goed voor de export natuurlijk! Boeiend om dit soort ‘samenwerkingen’ te zien.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Amerikaanse brouwer maakt bier in Nederland
Lees ook:Unieke La Trappe bieren ook verkrijgbaar in VS
Lees ook:Kwaliteitslabel voor speciaalbieren nodig?
Lees ook:Palm gaat eigen hop kweken
Lees ook:11-09-’10: Zomerbierfestival Zaandijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.