Oktoberfest in volle gang met innovatie

42 hectare festivalterrein, 34 tenten & 1800 toiletten worden vanaf afgelopen zaterdag volop in gebruik genomen op het Oktoberfest in het Duitse München. Het festival is in volle gang. Burgemeester Christian Ude van München heeft zaterdag om exact 12.00 uur de 178e editie van de Oktoberfeesten geopend. Hij deed dat door op de Theresenwiese met twee rake klappen het eerste vat bier aan te slaan.

 

En voor iedereen die bezorgd is dat het bier misschien op zou kunnen raken is er een vernieuwing aanwezig op het Oktoberfest. Er is dit jaar, voor het eerst, een pijpleiding geïnstalleerd op het festival om de dranktoevoer optimaal te houden. Dus geen zorgen, er zullen dit jaar geen lege vaten of teleurstellingen zijn.

De ruim 300 meter lange leiding ligt onder de grond van de grootste tent op het Oktoberfest. Deze tent biedt ruimte aan 8.400 dorstige mensen per zitting. De pijp is aangelegd zodat de medewerkers en barmensen niet meer bang hoeven te zijn dat de tap leegraakt en er ongeduldige mensen komen. De pijpleiding heeft tot nu toe gezorgd voor een groot succes.

Het festival zal nog 2 weken duren en naar verwachting bezoeken meer dan 6 miljoen mensen het 16 dagen durende Oktoberfest. Alle feestgangers drinken naar schatting zo’n 7 miljoen liter bier.

Bron: Dailymail

Lees ook:17-09 t/m 03-10-’11: Oktoberfest München
Lees ook:Top tien Oktoberfest bieren
Lees ook:Nog een paar dagen…..
Lees ook:Alleen bierrecord oktoberfest München
Lees ook:Oktoberfest München nu al boven verwachting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.