Start bieroloog opleiding

Al weken schuifel ik zenuwachtig over mijn stoel terwijl ik de datum dichter bij zag komen. Vandaag 19 september 2011 is ‘t dan zover, ik ga de schoolbanken weer in voor maar liefst twee jaar. Iedere maandagavond reis ik af naar het Belgische Hasselt om daar van de biermeesters alles over bier te leren. Natuurlijk weet ik al heel wat van bier maar ik wil echt de diepte in, vandaar de zytholoog (bieroloog) opleiding. En al vele Belgische kenners hebben mij gezegd: het is erg zwaar.

Na twee jaar kan ik als het goed is wel benoemen of en waar een afwijking in het bier bestaat en waar het dan in het brouwproces is misgegaan. Uiteraard volgt ook de uitgebreide biergeschiedenis en de combinatie bier en gastronomie. Ik heb er ontzettend veel zin in maar het zal toch even wennen zijn om weer iedere maandagavond 2 jaar lang naar school te gaan.

Om jullie op de hoogte te houden van al het moois wat ik daar hoor zal ik wekelijks via mijn blog op de hoogte houden!

Lees ook:Op weg naar de World Brewery School Chicago
Lees ook:Volg PINT Symposium ‘Vrouwen aan het Bier’
Lees ook:Opnames Tournée Générale in volle gang
Lees ook:Bieroloog opleiding: Bier- en gastronomie
Lees ook:Bieroloog opleiding: de voortgang

9 reacties op “Start bieroloog opleiding

 1. Jan Ronald Crans

  Veel succes Fiona. Ik ga je op de voet volgen hier. Helaas is elke maandagavond Hasselt vanuit Amsterdam op dit moment voor mij niet haalbaar. Wie weet komt dat nog eens!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alexander

  Prijs: 315€ inclusief 0% BTW
  Bijkomende kosten: grondstoffen 260 €

  de grondstoffen zijn bijna duurder dan de cursus zelf :)

  Succes, als het leuk is denk ik er over na ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   En ik begrijp inmiddels waarom. Vanaf dag één worden meerdere bieren blind in zwarte glazen geproefd. Het hele jaar door gaan we iedere les dus proeven, proeven en proeven. Ik kan je zeggen… het is bizar want zonder de kleur of de schuimkraag goed te zien smaakt bier anders…

     /   Beantwoorden  / 
 3. Frans Ruiter

  Succes en heel veel plezier met de cursus Fiona!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bas

  Succes en veel plezier! En vooral genieten !!!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Eijkb

  Met al dat proeven zou je verwachten dat een taxi terug ook in het lesgeld zit. En gezien het bier Surplus, waarom de cursus niet in Gent? Veel succes. Heb toevallig afgelopen week ook af en toe met een schuin ook naar het inschrijvingsformulier gekeken maar vooralsnog niet de stap genomen het in te vullen. Erg benieuwd naar je ervaringen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Is Stibon dan geen goede optie?

     /   Beantwoorden  / 
 6. jorinde

  Vraag! Ik zag zojuist dit bericht. Hoe is het je bevallen? Wordt je diploma ook erkend in Nederland? Is er ook een oplossing in Nederland? Of is dit de beste?
  Alvast bedankt voor je reactie.

  Gr,

  Jorinde

    /   Beantwoorden  / 
 7. Marco Daane

  Hi Jorinde, ik zag je vraag en dacht, ik laat je het volgende even weten. Dat bericht stamt uit 2011 en inmiddels is Fiona de Lange, die het toen schreef, geen redacteur van deze site meer. Kijk even hier hoe je haar kunt proberen te bereiken: http://www.bierspijs.nl/over_fiona.
  Groet en succes, Marco

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.