President Obama brouwt eigen bier

Zelfs de president van de V.S. neemt de tijd om zelf zijn bier te brouwen! Dat kunnen wij morgen tijdens de vrouwen brouwdag in de Jopenkerk natuurlijk beter.

Aangemoedigd door één van zijn chef koks, die een enthousiast hobbybrouwer is, heeft president Obama als eerste in de geschiedenis van het Witte Huis zijn hand gelegd aan het brouwen van zijn eigen bier. Een mooie promotie en aanmoediging voor de hobbybrouwers! De zogenaamde “White House Honey Ale” is gebrouwen met honing van de White House bijen imkers.

Het feit dat de president zijn eigen bier brouwt kwam naar voren toen een voormalig marine soldaat, die de zogenaamde Medal of Honor zou krijgen, graag met de president bier wilde drinken. Iedereen was erg benieuwd met welk biermerk de president zou toosten. Zijn eigen Honey Ale dus.

Misschien leuk om te weten; de Obama’s hebben de benodigdheden om bier te kunnen brouwen van hun eigen geld aangeschaft. Uiteraard is dit voor Obama zelf ook een stukje PR, echter ik zou toch hopen dat onze minister-president of aanstaande koning ook met eigen bier gaat toosten. Het vormt allemaal een onderdeel van het aanzwengelen van een biercultuur.

Bron: CBSnews

Lees ook:White House Ale: Obama straalt nog steeds trots bij zijn bier
Lees ook:Het Obama bierrecept in het Nederlands
Lees ook:Obama verliest krat bier
Lees ook:Het perfecte schrikkelbier?
Lees ook:Vrouwen toosten op bier!

3 reacties op “President Obama brouwt eigen bier

  1. Fiona de Lange

   Ach ja er zijn altijd weer critici die anders roepen. Ik denk dat niemand van de schrijvers erbij was, uiteindelijk blijft ‘t natuurlijk een mooie PR stunt; zelf gebrouwen of niet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Geen critic, het witte huis meldt dat het verhaal niet klopt. Dat maak ik tenminste uit op de zinsnede “the white house responds”. Volgens een woordvoerder was het blijkbaar de chef kok van het witte huis. Hte blijft een mooi verhaal overigens

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.