Bierig weekeinde: keuzes, keuzes…

Speciaalbier is een groeimarkt, speciaalbier raakt steeds meer mensen, speciaalbier is hot! Een logisch gevolg hiervan is dat er steeds meer evenementen rondom speciaalbier georganiseerd worden. Weer een logisch gevolg dáárvan is dat er tekort weekeinden in het jaar zijn om alles verspreid te organiseren en wéér een logisch gevolg dáárvan is dat er evenementenoverlappingen plaatsvinden, waardoor liefhebbers heel goed moeten plannen, of keuzes moeten maken…

Als eerste is vandaag Taste of Amsterdam begonnen, een vierdaags culinair festival waarin smaak de boventoon voert. Nieuw dit jaar is het Biertheater, met informatie over speciaalbier, proeverijen en bier-/spijscombinaties. Aangezien dit vier dagen duurt, kan je het weekeinde vrij houden voor andere bierigheden!

Dan begint morgen het derde Borefts Bier Festival te Bodegraven. Een fantastisch festival met over het algemeen extreme bieren van drie brouwerijen uit Nederland, drie uit Engeland, twee uit Denemarken en één uit Noorwegen, Zweden, België en Italië. Het festival vindt vrijdag en zaterdag plaats en hier is meer informatie te vinden. Ook hier weer: bezoek het festival vrijdag en plan daarna wat anders!

Zaterdag en zondag openen 52 brouwerijen verspreid over Nederland hun deuren tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen 2011. Hét uitgelezen moment om één of meerdere brouwerijen van binnen te bekijken. Volg de link en zie welke brouwerijen tussen welke tijdstippen open zijn, en proef hetgeen ze produceren!

Ook op beide “vrije” dagen vindt voor de derde keer SmaakExplosies plaats. Ook een culinair festival, maar meer met een cultureel tintje, en te bezoeken door het hele gezin! Het ontdekken en proeven van verschillende smaken, daar gaat het om, en dit alles (grotendeels) lekker in het zonnetje van de open lucht! Nieuw deze editie is dat De Bierverbinding er aanwezig is in een tot bruin café omgebouwde zeecontainer. Meer dan 20 bieren in een zeer brede smaakrange kunnen ze laten proeven. Lees er hier meer over!

Ik zal nog wel een of ander evenenment vergeten, excuses dan daarvoor! En als je goed gelezen hebt en een beetje kunt plannen, kan je alle vier activiteiten bijwonen. Portemonnee en OV-chipknip op zak en de bierwereld ligt voor je open!

Lees ook:12-11 t/m 14-11: Speciaalbierfestival Hasselt
Lees ook:02-06-’11: Oirschot’s Speciaalbier Festival 2011
Lees ook:22-10 t/m 24-10: Festival of Tasting
Lees ook:29-10 t/m 30-10-’11: Karakterbieren festival
Lees ook:Grote vernieuwingsslag van nieuw KBC-bestuur?

6 reacties op “Bierig weekeinde: keuzes, keuzes…

 1. Fred Schiphorst

  Toegegeven niet in Nederland, maar dit weekeinde is ook het jaarlijks bierfestival in Geel. Gezien de discussie over België en de rest van de wereld misschien aardig om het Borrefts bierfestival en Geel te vergelijken…

    /   Beantwoorden  / 
 2. alexander

  Live uit betreft: het is hier rustiger dan vorig jaar. Maar de bieren zijn weer subliem.

    /   Beantwoorden  / 
 3. alexander

  Betreft is Boreft dus handig telefoon…..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jos Walstra

  In Hoogeveen hoofdstraat Noord Dégust,de lijst, de Wordtketel en PINT-Noord leuke middag bier en gastronomie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Om Hoogeveen wordt toch alleen maar een bierfestival gehouden als de temperatuur minstens 9 graden beneden het vriespunt ligt?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.