Masterclass Bier en Gastronomie Award 2012

Op maandag 10 oktober 2011 wordt van 10.30 uur tot 14.00 uur een Masterclass Bier & Gastronomie gehouden bij HANOS/ISPC Utrecht. De Belgische goeroe op het gebied van Bier & Gastronomie, Guido Vandenbusschen, meervoudig winnaar van de Bier & Gastronomie Award in België zal samen met zijn chefkok/zoon presentaties over hun passie verzorgen. De Masterclass wordt gehouden in  het kader van de wedstrijd om de Nederlandse Bier & Gastronomie Award 2012, georganiseerd door het Biergenootschap der Lage Landen.

Smaakbeleving
Gelukkig gaan steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés aan de slag met de vele mogelijkheden van het drinken van bier bij de maaltijd. Er zijn met bier meer mogelijkheden dan met wijn. Als ik dit tegen een wijnliefhebber zeg dan start een leuke discussie. Echter de argumenten voor bier zijn toch sterk. Met de groei van het aanbod van de verschillende speciale bieren worden de mogelijkheden steeds groter. Bovendien komen er van de vier basissmaken (zoet, zuur, zout en bitter) er bij bier drie voor en bij wijn twee. Ook het koolzuur in bier is van belang in de totale smaakbeleving.

Masterclass
Onderdeel van de wedstrijd om de winst van de Nederlandse Bier & Gastronomie Award 2012 is een Masterclass. Daarnaast wordt aan de deelnemers  gevraagd een suggestie te doen voor een gerecht bij drie van tevoren toegezonden bieren. Een twaalftal horecabedrijven hebben inmiddels ingeschreven voor de wedstrijd.

Guido Vandenbusschen, is eigenaar van Restaurant Den Dyver uit Brugge en tweemaal winnaar van de Bier & Gastronomie Award in België.

Lees ook:Belgisch biercafé Olivier wint Bier en Gastronomie Award
Lees ook:Finalisten Bier en Gastronomie Award 2013
Lees ook:Bier en Gastronomie Award 2011 gaat naar….
Lees ook:Finalisten Bier- en Gastronomie Award 2012
Lees ook:Win de volgende Bier en Gastronomie Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.