Onrust bij werknemers Foster’s

De werknemers bij Foster’s brewery in Melbourne zijn niet al te zeker over het behouden van hun werk bij de historische brouwerij. De meeste van de 250 medewerkers van het Australische biericoon werden wakker en kregen het nieuws via de media te horen. Natuurlijk waren de werknemers op de hoogte van de geplande overname door bierconcern SABMiller, maar de dag dat het dan ook echt gebeurde kwam bij de meesten hard aan.

 

Er is nog geen definitieve informatie over wat er precies gaat gebeuren, maar het humeur van de werknemers is ver van optimistisch. Uiteraard is dit logisch. Onzekerheid zorgt voor doemdenken.

Volgens Mark Sayers, vertegenwoordiger van de werknemers, is het ergste op dit moment de onduidelijkheid over wat er gaat gebeuren. “We willen niet eindigen als een bedrijf dat wordt verkocht aan een bedrijf aan de andere kant van de wereld, en waarbij iedereen wordt ontslagen. Deze brouwerij is een Australisch icoon, mede door de werknemers. Het zou zo jammer zijn als dat verdwijnt.”

De Abbotsford brouwerij, die al vanaf 1904 werkzaam is, is gevestigd op een stuk grond dat zeer veel waard is en op een perfecte locatie ligt voor het bouwen van huizen. Het is altijd gelukt om het laten sluiten en verplaatsen van de brouwerij tegen te gaan, maar nu met de verkoop is ook dit een onzekere factor.

Foster’s vertegenwoordiger John Pollaers zegt dat er op dit moment geen garantie is voor het personeel van Foster’s en dat er geen zekerheid kan worden afgegeven.

Bron: theaustralian.com.au

Lees ook:Werknemers Belle-Vue praten over ongeval
Lees ook:SABMiller doet vijandig bod op Foster’s
Lees ook:Zou SABMiller Foster’s overnemen?
Lees ook:Jopen groeit en bloeit
Lees ook:Bierdrinkende Holly Valance boegbeeld Foster’s Gold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.