MillerCoors sleept Amerikaans Football team voor de rechter

Op maandagmiddag 26 september 2011 heeft brouwerij MillerCoors een Amerikaans Football team voor de rechter gedaagd. De reden hiervan is dat het Football team, the New England Patriots, volgens MillerCoors afspraken niet nakomt van een exclusieve deal die gesloten is tussen beide partijen. Het Football team heeft naast de deal met MillerCoors namelijk eenzelfde deal gesloten met concurrent Anheuser-Busch InBev!

 

MillerCoors is de afgelopen 10 jaar al sponsor van de Patriots geweest en zegt dat een nieuwe deal was gesloten om exclusief partner te blijven tot het einde van het seizoen 2019. Daar werd tijdens een etentje met het marketing team van MillerCoors en het management team van de Patriots op getoost. Echter vrijwel direct kwamen de Patriots toen naar buiten met de mededeling dat het contract niet geldig zou zijn en dat zij besloten hadden eenzelfde deal met bierconcern AB InBev aan te gaan.

De papieren van de aanklacht verklaren dat het contract zeker wel geldig was op het tijdstip van ondertekenen en dat MillerCoors eist dat het contract geldig wordt verklaard. Eveneens eist MillerCoors een schadevergoeding.

Jackie Woodward, vice president van MillerCoors, gaat er vanuit de rechtszaak te winnen. “Wanneer we winnen zullen we een goede partner zijn voor de Patriots. Het contract is duidelijk en er is eigenlijk verder niets te bespreken. We respecteren concurrentie, maar vinden het eerlijk aangaan van een zakelijke overeenkomst waardevoller.”

Een woordvoerder van de Patriots heeft nog geen papieren van de rechtszaak in handen en wilde geen commentaar geven.

Bron: CNBC.com

Lees ook:Brouwerij Corsendonk sluit nieuw contract in China
Lees ook:Alfa Brouwerij wil De Romein overnemen
Lees ook:AB InBev nieuwe sponsor American Football
Lees ook:Goedkeuring voor verkoop Oost-Europese AB InBev
Lees ook:SABMiller gaat met speciaal bier de concurrentie aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.