Grolsch gaat terug naar de oorsprong in Groenlo

Vanaf het najaar van 2012 zal bierbrouwer Grolsch weer herenigd worden met haar geboortestad Groenlo. Drie afdelingen van Grolsch, allen werkzaam onder de organisatie “De Klok Dranken”, worden samengevoegd in een nieuw pand. In totaal gaan 58 medewerkers naar dit nieuwe pand verhuizen.

Grolsch en de stad Groenlo zijn geen vreemden voor elkaar. In 1615 is de brouwerij namelijk begonnen in het Gelderse stadje Grolle, het huidige Groenlo. In 2004 is Grolsch verhuisd naar een nieuwe brouwerij in Enschede, als vervanging van de oude brouwerijen in Enschede en Groenlo. De keuze voor het openen van een nieuwe locatie in Groenlo is gemaakt vanwege de meest geschikte plaats voor zowel Grolsch als De Klok Dranken en de bevoorrading van klanten in Oost-Nederland.

Altijd verbonden
Rob Snel, Algemeen Directeur van Grolsch, zegt dat de band met Groenlo nog steeds heel sterk is. “Het weggaan uit de stad waar alles is begonnen viel zwaar. Hier in het oosten van het land leeft de cultuur van het ‘noaberschap’. Betrokkenheid bij familie en buurt is vanzelfsprekend. Die cultuur vind je terug in de manier waarop de mensen hier met hun werk omgaan. In Groenlo ligt onze oorsprong. Die verbintenis is voor altijd. Het voelt daarom goed om voor een deel van onze activiteiten terug te gaan naar onze geboortegrond.”

Loco- Burgemeester van Groenlo, Paul Wentink is ook erg positief. Volgens hem zal Groenlo een nieuw impuls krijgen met de terugkomst van Grolsch.

Bron: Grolsch

Lees ook:Grolsch terug op geboortegrond in Groenlo
Lees ook:Grolsch krijgt concurrentie
Lees ook:De Klok Bier in krat exclusief bij C1000
Lees ook:Nieuwe Grolsch-campagne toont merkgeschiedenis
Lees ook:Nieuwe Grolsch commercial

Eén reactie op “Grolsch gaat terug naar de oorsprong in Groenlo

  1. Eijkb

    Komt SABmiller uit Groenlo? Er is wel een landschap “Groenlo” in Plettenbaai (Zuid Afrika). Doet me denken aan de krantenkop “Moederbedrijf SABMiller: ‘Solide toekomst Grolsch in Enschede’”, alhoewel ik aanneem dat de brouwerij zelf in Enschede blijft?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.