Werknemers Belle-Vue praten over ongeval

De ammoniaklek van afgelopen dinsdag in Belle-Vue heeft de brouwerij op z’n kop gezet. Drie werknemers raakten zoals in het nieuws kwam ernstig gewond. Gelukkig hebben doktoren aangegeven dat de patiënten een gunstige vooruitgang boeken. Twee van hen liggen op dit moment in een kunstmatige coma, maar doen het een stuk beter dan verwacht. De derde persoon is woensdagavond ontslagen uit het ziekenhuis. Zo zegt mede-eigenaar Omer Kestens van het Tiense bedrijf Kestens Montage dat de werken in de brouwerij van Belle-Vue uitvoerde. Gisteren kwamen alle werknemers bijeen om te praten over het incident. De brouwerij zal in ieder geval deze week nog stilliggen in verband met onderzoeken naar aanleiding van het ammoniaklek.

 

Ondanks dat de brouwerij stil ligt voor onderzoek was iedereen toch aanwezig. Volgens woordvoerster Karen Couck van InBev is het van belang om bijeen te komen en te praten over wat er is gebeurd. Samen met leden van het managementteam en psychologische experts is gesproken over het incident en zo een eerste stap gezet in het verwerkingsproces. De rest van de week zijn werknemers vrijgesteld van werk uiteraard met doorbetaling van salaris. De brouwerij activiteiten zullen naar alle waarschijnlijkheid begin volgende week weer opnieuw opgestart worden. Er is nog voldoende voorraad dus de beschikbaarheid van Belle-Vue komt niet in het geding.

Over de oorzaak van het incident, wil of kan InBev nog niet al te veel kwijt. ‘Het onderzoek is nog aan de gang, alles wordt nog verder bekeken en onderzocht.’

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Zwaargewonden door ammoniaklek bij brouwerij Belle Vue
Lees ook:Onrust bij werknemers Foster’s
Lees ook:In Denemarken dreigt biertekort
Lees ook:Personeel Hoegaarden vreest opnieuw voor verhuizing
Lees ook:Interessant: Rusland een groeimarkt voor bier?

Eén reactie op “Werknemers Belle-Vue praten over ongeval

  1. Eugene

    Ik ben blij om te lezen dat het redelijk uitziet voor de twee zwaar gewonden. Hopelijk komen ze er weer goed bovenop. Het is geen kleinigheid waarmee ze in aanraking zijn gekomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.