Nieuwe OLM al opgericht

Het logo is al geregistreerd en half augustus 2011, twee dagen voor de uitspraak op 18 augustus, is een Engelse ‘BV’ opgericht met de naam Sonicbase Limited. Dit bedrijf is aandeelhouder van Dutch Beer die inmiddels hierdoor dus achter de schermen alles klaar heeft staan om de productie en distributie van Olm bier voort te zetten. Voormalig Olm manager Steven Denkers is nu betrokken bij Dutch Beer. Volgens hem bestond er geen enkele relatie. Uit de feiten blijkt nu dus wel anders. Zelfs het nieuwe logo is al klaar.

De afgelopen weken werd ook behoorlijk hard geadverteerd in de lokale en regionale kranten voor personeel. Uit de stukken blijkt nog geen link met Marc Schneider. Echter hij kan uiteraard op enig moment in dienst treden. Vooralsnog zegt Steven Denkers dat er geen enkel verband bestaat met Marc Schneider. Echter in eerste instantie zei hij ook dat er geen link was met Olm. Uit alles blijkt nu het tegendeel. De komende dagen en weken zal vast meer duidelijk worden. Dank voor alle researchwerkzaamheden van lezers van dit blog.

Lees ook:Geen link tussen Dutch Beer en Olm?
Lees ook:Berkenbosch vordert naam Olm bier terug
Lees ook:Heineken ontvangt geen schikkingsvoorstel Olm
Lees ook:Dutch Beer neemt merkrechten Olm over
Lees ook:Eigenaar OLM persoonlijk failliet verklaard

28 reacties op “Nieuwe OLM al opgericht

 1. Poltergeist

  doe niet zo gek, gek…..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Poltergeist

  Hee Fiona, da’s een twee dagen voor de uitspraak in de rechtszaak toch? Die oprichting van Sonicbeest?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Inderdaad twee dagen. Uitspraak was 18 augustus.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Fiona de Lange

  Eerdere reacties zijn verwijderd. Laten we het houden bij feiten en een zinvolle reactie in plaats van een scheldparade op personen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eugene

   Beste Fiona,
   Enerzijds jammer dat de reactie verwijdert is. Ik heb hem eerder gelezen. Het was ook buiten proporties van het item. Dus ik kan er niet meer op reageren.
   Enerzijds niet jammer. Deze persoon zou ik gaarne nog wel persoonlijk willen spreken. Als mensen zonder voldoende kennis van zaken reageren en het daarbij op de personen zelf afreageren, dan valt dit buiten een normaal gesprek binnen elke blog.
   Eugene

     /   Beantwoorden  / 
 4. TreinJan

  Je spreekt van “productie en distributie” maar er word door Olm niets geproduceerd, het is een bierhandel(aar), verder niets.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Klopt maar ze hebben alles geregeld om de productie voort te zetten…. of ze dat nu zelf doen of laten doen.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

   Daar verschillen de meningen over. Elders in dit blog heb ik gelezen dat ze wel degelijk hun eigen bier lieten brouwen en dus brouwerijhuurder zouden zijn. Ik vraag me al met al overigens wel af of er nog ergens iemand is die probeert objectief ana te geven wat er nu wel en niet aan de hand is. Ik lees vooral berichten van mensen met minimaal emotionele banden met een der partijen in het conflict. Dat is in een paar gevallen duidelijk en verder mijn indruk.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Er zijn wel degelijk veel feiten naar voren gebracht van alle kanten. Gelukkig is een blog juist bedoeld om meningen te delen hè! Bier is nu eenmaal emotie ;-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fred Schiphorst

     Feiten kunnen ook gekleurd zijn en ik krijg sterk de indruk dat dit hier aan de hand is. Het lijkt wel of er nog oude vetes uitgevochten moeten worden. Daarbij is me niet duidelijkw elke banden mensen hebben met de verschillende partijen. Dat er mensen zijn die ene band met Olm hebben is duidelijk, maar er zijn vologens mij ook banden met de andere partijen. Het zou goed zijn asl daar duidelijkheid over zou bestaan. Die duidelijkheid mis ik behoorlijk. Wie heeft er banden met Heineken bijvoorbeeld en wie met de hier ook uitgenreid genoemde Huygen?

       /   Beantwoorden  / 
 5. Rico van Goozen

  Ach Olm, als het nou een echte brouwerij was. Zo goed was het allemaal niet wat ze maakten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. peter

  Olm heeft heel goed bier gehad toen ze het nog bij Huijgen in Melle kochten. Alleen liet schneider steeds aan de smaak sleutelen. Je koopt namelijk een standaard brouwsel en dat kan in smaak, kleur en co2 bijgesteld worden. Maar wat is het probleem als je je bier inkoopt en verkoopt? Dat je geen echte brouwer bent is dan waar. Alleen kan bier stukken goedkoper dan de 115 euro ex per 50ltr fust zoals nu. In het procesverbaal geeft Heineken aan dat ze 80 euro per fust verdienen. Dat houdt dus in dat ze 35 euro incl. transport aan kosten hebben. Dat lijkt mij nog heel hoog. Een fust bier zou incl. bruikleen en onderhoud van de installatie, glaswerk en reclame tussen de 70 en 80 euro moeten kosten. Dan kun je nog een hele knappe boterham verdienen.
  Nu weer even on topic. Het verbaast mij niets. Één ding is zeker dhr. Schneider weet exact hoe je bedrijven opricht. Maar ook hoe je ze met schulden sluit. Toch wel vreemd dat ze gewoon weer bier onder de naam olm gaan verkopen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. m. stroeven

  Olm heeft onder huijgen niets anders als problemen gehad met zijn bier, en de stukken daarin zijn duidelijk. Maar wat ik mij afvraag in deze peter is dat OLM weesp failliet en staan eventuele problemen vanuit 2003 t/m 2005 hier los van Feit is gewoon dat OLM met de nieuwe brouwer beter bier heeft gekregen waarin een gezonde concurentie gestreden kon worden en staat dit volledig los van het verleden.
  En lijkt het mij zo voorkomen dat voordat je alles op dit blog gooit waar van enige neutraliteit geen sprake kan zijn gezien de banden van bloghoudster met Huijgen en jou persoonlijke banden met huijgen. En blijft gewoon het feit dat wanneer er beslagen liggen op je inkomsten je geen uitgaven kan doen en daardoor failliet ongeacht datgeen wat er achter ligt. En heeft Heineken in dit geval niet afgewacht tot een rechzitting en was OLM feitelijk bij eerste beslag al kapot. En pas wanneer alle gegevens naar voren waren gekomen dan hadden jullie uit kunnen halen.En niet op basis van roddel en achterklap ingevoegd door persoonlijke ervaringen die dusdanig hebben gefrustreerd dat je het nodig acht allerlei zaken naar buiten te gooien, want als je denkt dat er onrecht is gedaan hebben wij daarvoor ons juridisch systeem

  En geld voor nu voor OLM Weesp het voordeel van de twijfel en niet vanuit het verleden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Zoals je ziet staan hier niets meer en niets minder dan feiten. Bovendien is Huyghe hierin allang geen partij meer… En verder ik gaf dhr. Denkers zelfs nog een podium en voordeel van de twijfel, dus ga ‘t nu niet hebben over neutraliteit.

     /   Beantwoorden  / 
  2. peter

   De relatie tussen olm en Huyghe duurde zoals dhr. Stroeven best weet tot 2007. De relatie kwam ten einde omdat de fakturen niet betaald werden. Nadat er eerst ongeveer 2 jaar alleen nog maar tegen contante betaling afgenomen mocht worden. Zelfs zo dat er betaald moest worden VOORDAT de geladen werd. Verder heeft de rechter olm veroordeeld tot het betalen van de openstaande fakturen. De kwaliteit van Huyghe is altijd goed geweest. Deze brouwerij brouwt nog steeds voor een aantal nederlandse merken. Deze brouwerij heeft ook vele prijzen gewonnen. Dus kom niet met het verhaal dat olm vanwege de kwaliteit onderuit ging. Nadat dhr. Berkenbosch weer door justitie verdacht werd nu van drugshandel zijn veel drankenhandels zich achter de oren gaan krabben en vroegen zich af of zij hun goede naam nog aan dit merk wilde verlenen. Dhr Berkenbosch had in 2005 al 3 maanden gezeten met 3 maanden voorwaardelijk voor poging tot doodslag. Nadat het concern van dhr berkenbosch omver ging omdat de Fortis bank de panden van hem opeisde nadat de hypotheek niet betaald was voor langere tijd. En dhr. berkenbosch geen geld meer in olm kon laten rouleren ging het ook slecht met olm. Toen in 2009 de Huyghe brouwerij het proces won en zijn geld kon opeisen naast een grote belastingachterstand en een grote schuld aan een belgische leverancier van koelingen (die trouwens achter het net viste) is de bv J en M horeca leeggehaald. Alles wat nog in de bv zat is verkocht aan een stroman die geen informatie aan de curator geeft en daarna weer terugverkocht aan de nieuwe olm bv. Dit zelfde spel zal nu weer uitgeprobeert worden. Dat is de reden dat dhr schneider nu nog even niet met dutch beer te maken heeft. Want hij wordt al door justitie aangepakt vanwege fraude met J en M horeca. Ook hier is de boekhouding verdwenen. Dus niet alleen Heineken pakt deze organisatie aan. Wat ik me alleen afvraag is of dhr denkers die nieuwe berkenbosch is of gewoon de nieuwe stroman schneiders.
   En wat betreft olm weesp. Dit is gewoon het zelfde als olm almere en olm winschoten en olm dutch beer.
   En wat betreft mijn neutraliteit. Die heb ik inderdaad niet. Ik draag de Huyghe brouwerij een warm hart toe. Net als alle slachtoffers van de fraude die olm steeds pleegt. Daar zitten grote bedrijven bij die voor tonnen het schip in gingen en kleine bedrijven die voor duizenden euro’s gedupeerd zijn.
   Dus heer Stroeven (of bent u schneiders of denkers) het zou fijn zijn als u zelf wat meer bij de feiten blijft.

     /   Beantwoorden  / 
   1. m. stroeven

    Peter nogmaals het is mevrouw Stroeven voor U en heeft eenb ieder zijn eigen gedachte in deze

      /   Beantwoorden  / 
    1. Zeewoldenaar

     Oftewel Monique/Ron Stroeven uit Almere? Vriendin van Mark Schneider en vrouw Trijnie?

       /   Beantwoorden  / 
     1. peter

      Sorry Zeewoldenaar,
      Ik kan dit haast niet geloven. Dat dit een vriendin van mark is.
      Gewoon het feit dat mark in staat tot vriendschap is. Blijkbaar ben jij ook heel goed op de hoogte. En dan zul je ze in je woonplaats krijgen. Gelukkig loop ik deze kans niet.

        /  
     2. m. stroeven

      geachte zeewoldenaar, het feit dat ik vandaag op mijn eigen naam en titel dit niet neutrale blog heb benaderd, zonder iemand te beschadigen en of te beledigen dit geheel in tegenstelling tot u, daar u ervoor kiest om continu iemand aan te vallen en persoonlijk naam en plaatsnaam te noemen is van dusdanig laag nivo dat ik monique stroeven de conclusie trek dat dhr. schneider en zeker zijn vrouw trijnie en daarbij alle werknemers van olm een zeer warm hart toedraag en ben ik trots en dat in tegenstelling tot u zeewoldenaar dat ik in ieder geval vrienden heb en raad ik u aan deze lijn ook eens te volgen want ik denk dat u eenzaam bestaan en een stiekem bestaan hebt want met vrienden ben je rijk.

        /  
     3. peter

      Beste mevrouw Stroeven, Ik ben het voor een gedeelte met u eens.
      Alleen met het stukje dat je met vrienden rijk bent. Dit klopt geheel. Vrienden zijn belangrijker dan gestolen geld. Want doelbewust bij bedrijven bestellen en dan de rekening niet betalen is een vorm van diefstal. Verder prijs ik het dat u mark een warm hart toewenst. Dan heeft hij toch nog 1 persoon in Nederland die dit wenst. Op een gegeven moment zal bij u ook een keer het kwartje vallen. U zou eens met de slachtoffers moeten praten. Misschien is zeewoldernaar er ook wel 1. Hij is wel heel goed op de hoogte.

        /  
    2. peter

     Beste mevrouw Stroeven,
     Gaat u eerst eens praten met al die grote en kleine
     bedrijven die mee gesleurd worden in de fraude die olm met
     mark schneiders aan het roer pleegt. Hier zitten kleine zzpers bij die een gezin hebben. Net zoals een ieder ander willen zij ook hun gezin een dak boven het hoofd geven. Maar hier zitten ook middel grote bedrijven bij die voor tonnen het schip in gingen. Waar mensen op straat kwamen te staan. En waarom? Gewoon omdat de fakturen niet betaald werden. Dit is een steeds terugkerend iets. Er staat niet voor niet nu de 4e olm bv op. olm is een smet op de Nederlandse biermarkt.
     Ik ben een voorstander van de “B”merken en prijsvechters. Zij schudden de markt op. Maar hoevaak gaan Horecabier, Jwg bier, Qpils, vliegende valk bier en nog een paar andere failliet? Of hebben ze ruzie met de grote brouwerijen? NOOIT. Dit zijn bedrijven die niet lopen te schoppen omdat ze oud zeer hebben jegens hun oud werkgever. Dit zijn bedrijven die geen crimineel geld nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Dit zijn bedrijven die gewoon hun rekeningen betalen. En dit zijn ook allemaal “brouwerijen” die net als olm gewoon bier kopen en verkopen. Dus niet zelf brouwen. Zoveel verschil zit er niet tussen deze heren en olm. Vertel mij eens waarom olm altijd in de problemen zit?

       /   Beantwoorden  / 
  3. bAVkito

   Jan Huijgen in de ton….en OLM viel om

     /   Beantwoorden  / 
   1. Poltergeist

    Geen Huyghe meer in de ton en Olm viel om……….. alles viel in duigen…..

      /   Beantwoorden  / 
 8. peter

  O ja, Ik vergeet nog een stukje over het beslag en de rechtzaak.
  Er is binnen 2 weken na de beslaglegging een rechtzaak (kort geding) geweest en geheel volgens de regels is er binnen 2 week een uitspraak geweest. Olm is op bijna alle feiten veroordeeld. De rechter vond het terecht dat er een beslag was en heeft het voort laten duren. De zaken waar olm nog niet op veroordeeld was zouden in de bodemprocedure verder behandeld worden. Heineken heeft 2 maanden gekregen om de bodemprocedure voor te bereiden. Alle adminstratie vanaf 2008 mocht door de rechter door een onafhankelijke accountant gecontroleerd worden. Dit doet de rechter niet als hij olm onschuldig vind. De beslaglegging vond de rechter terecht omdat Heineken terecht bang was dat anders ook deze bv leeggehaald zou worden en de administratie vernietigt zou worden. Dit is namelijk 2x eerder gebeurd. Dus Heineken heeft olm niet kapot gemaakt maar olm heeft zelfmoord gepleegt. En als je de stukken goed leest nemen ze ook schneiders persoonlijk op de korrel. Dus stroman schneiders heeft nu afgedaan voor de organisatie.
  Ik denk dat ik nu voldoende gedaan heb op deze bewolkte zondag. Ik denk dat ik een heerlijk delerium van de huyghe brouwerij ga nuttigen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   Awel—sante—-as ge maar gin delirium daarvan krijgt zulle :) krijgen awel :)

     /   Beantwoorden  / 
   1. peter

    Ik zag een roze olifant. Heeft dat met die lekkere delerium te maken?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

   Even een vraag: Wat is jouw relatie met Huygens eigenlijk? Ik proef de nodige belangen bij die brouwerij. Voor de goede orde: ik ben op geen enkele manier aan welke brouwerij verbonden en heb noch met Olm, noch met Heineken noch met Huygens enige band.

     /   Beantwoorden  / 
   1. peter

    Beste Fred, ik heb geen enkel zakelijk of persoonlijk belang bij Huyghe en bij Heineken. Ik volg olm al vanaf het prille begin. Ik ken mark schneiders, kende jan berkenbosch en kwam geregeld bij hun. Ik weet exact wie en wat ze zijn. Ik ken ook vele van hun slachtoffers.
    En ik wil gewoon dat dit een keer stopt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.