Brouwerij JATTwerk nu echt klaar

In 2009 lag de start van de eigen JATTwerk brouwerij door John, Arie, Thomas en Tom bij Amateurbierbrouwersvereniging ‘t Wort Wat in Hoofddorp. Vanaf die tijd is langzaam gekeken wat er voor een eigen brourwerij nodig was en hoeveel ruimte beschikbaar moest zijn. De laatste aanwinst van de brouwerij is een brouwketel met een brouwinhoud van 232 liter. (foto: ‘t Wort Wat/Jattwerk)

Tijdens en na de Open brouwerijdagen is door de media een bezoek gebracht aan deze nieuwe hobbybrouwerij. De amateurbrouwers hebben laten zien hoe je hobby kan uitgroeien tot een eigen brouwerij. Hieronder het resultaat!

Lees ook:Brouwerij Dampegheest introduceert kuitbier in assortiment
Lees ook:05-03-11: Open brouwdag Cantillon
Lees ook:Eén liter ‘eigen’ bier!
Lees ook:19-11-’11: brouw kosteloos je eigen bier
Lees ook:Ontdek de magie van bier brouwen!

2 reacties op “Brouwerij JATTwerk nu echt klaar

 1. Ernst de Moor

  Fiona,

  Dank voor je aandacht aan dit onderwerp, maar ik wil een kleine correctie laten aanbrengen. JATTwerk (John, Arie, Thomas en Tom) zijn weliswaar lid van onze vereniging, maar de brouwerij is helemaal van hunzelf. Buiten dat ze lid zijn, is er geen enkel verband tussen de brouwerij en de vereniging.

  Dit verhaal is ten onrechte de wereld in geholpen door een googlende medewerker van Het Witte Weekblad. De vereniging heeft geen eigen brouwerij, en heeft ook geen plannen om dat te maken, maar is een kennis en activiteitenplatform voor haar leden, die allemaal zelf hun eigen brouwapparatuur bezitten.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   O.k. helder! Ik zal een kleine nuance toevoegen in ‘t artikel.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.