ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’

Het mag geen verrassing meer zijn dat het nieuwe ABT bier van de maand de bijzondere Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’ is. Vanaf nu verkrijgbaar bij alle cafés die zijn aangesloten bij de alliantie van bier tapperijen. Dit bier werd door de Duitse brouwerij speciaal gebrouwen voor de 25e verjaardag van de ABT-cafés.

In het bier zit de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin hop. Brouwerij directeur Georg Schneider en brouwmeester Hans-Peter Drexler hebben een unieke fermentatiemethode gebruikt in combinatie met verschillende gistsoorten en een traditionele nagisting op fles. Uiteraard is dit laatste alleen perfect te proeven als je een van de 0,75 liter flessen koopt. Het bier heeft een fruitig karakter dat in smaak neigt naar een sterke witte wijn. Proost!

Lees ook:Exclusieve Schneider Weisse bij ABT-cafés
Lees ook:Introductie Schneider Weisse Nelson Sauvin in USA
Lees ook:ABT-biergerecht: rivierkreeftjes met Schneider Weisse Nelson Sauvin
Lees ook:Palm Sauvin introductie in Nederlandse horeca
Lees ook:Palm Sauvin op fles in Nederland

0 reacties op “ABT-bier van de maand: Schneider Weisse ‘Mein Nelson Sauvin’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.