Bierprijzen geen invloed op succes Oktoberfest 2011

Gisteren kwam het Oktoberfest na 17 dagen tot een geslaagd einde. In 2010 kwamen er zo’n 6.5 miljoen bezoekers op het wereldbekende evenement af en werd er zo’n 7 miljoen bier gedronken. Dit jaar is er een flinke stijging! Zo zijn er niet minder dan 6.9 miljoen bezoekers geweest die gezamenlijk zo’n 7.5 miljoen liter bier hebben gedronken. Daarbij opgeteld dat men zich volgens de politie veel beter gedragen heeft zorgt voor een zeer succesvol Oktoberfest-jaar!

Organisatoren waren vooraf toch een klein beetje nerveus dat de bierconsumptie en het aantal bezoekers door de stijgende bierprijs zou teruglopen. Dit bleek dus onterecht. Innovaties en attracties lieten het terrein volstromen en zorgden voor veel positieve reacties. Ik ben benieuwd wat men volgend jaar weer verzint, want dan ga ik er vanuit er voor het eerst bij te zijn!

Bronnen: Octoberfest.de en demorgen.be

Lees ook:Belg drinkt weer meer bier
Lees ook:Alleen bierrecord oktoberfest München
Lees ook:Minder bezoekers op Oktoberfest
Lees ook:Oktoberfest München nu al boven verwachting
Lees ook:Duitser drinkt weer minder bier

Eén reactie op “Bierprijzen geen invloed op succes Oktoberfest 2011

 1. Daan

  Dit jaar voor het eerst geweest en het is erg gezellig.
  De maß is erg lekker maar wel erg veradelijk.
  Het oktoberfestbier bevat iets meer alcohol dan pils..

  Volgens jaar ga ik proberen er weer bij te zijn.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.