Vrouwelijke brouwers staan op in Australië

Een bericht waar ik blij van wordt! Het is niet alleen in Nederland dat er meer vrouwen het initiatief nemen om zelf bier te gaan brouwen. Ook in Australië is de opkomst van vrouwelijke brouwsters groot. Het grappige is dat ook deze dames vooral worden gestimuleerd door de mannelijke insteek van biermarketing door grote brouwconcerns. Niks geen light bier of poezelige plaatjes, nee.. echte smaak door middel van kruiden en aroma’s. Daarbij heeft de opkomst van biercafé’s er voor gezorgd dat vrouwen vaker bij elkaar komen en gaan praten over wat er in hun ogen mist.

Meerdere vrouwen in Australië zijn gaan samenwerken met en brouwen in een lokale brouwerij om een nieuwe bier op de markt te zetten. Ook is de allereerste brouwerij opgezet die alleen bestaat uit vrouwen. Of dat nu zo gezellig is . Ik ben natuurlijk voor een brouwerijwereld met mannen en vrouwen. Het eerste bier, Ninkasi’s Angel, is een tripel bier van 7.9%. Boomschors, peperbes, paradijskorrels en noten zijn ingrediënten van dit bier. Deze maand is het klaar voor de verkoop in Australië en alle opbrengst gaat naar een borstkanker stichting. Een fantastische manier om een statement te maken en een goed doel te steunen.

Samm Fuss, medebedenker van het bier: “We wilden voornamelijk een bier dat stijlvol is en ons karakter laat zien; ondeugend en sterk. Verder vinden we het belangrijk om de mogelijkheden en smaakdiversiteit van bier laten zien. Er is voor iedereen een bier te creëren die men lust.” Eens denken waar heb ik dat eerder gehoord ?

Bron: SMH.com.au

Lees ook:Vrouwen toosten op bier!
Lees ook:Heineken USA krijgt vrouwelijke Vice President
Lees ook:Bierbrouwende vrouwen in opkomst
Lees ook:Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland
Lees ook:A’damse kroeg strijdt tegen hogere bierprijs

Eén reactie op “Vrouwelijke brouwers staan op in Australië

  1. Fred Schiphorst

    Inderdaad: die laatste opmerking zou zo van de dames achter tasty lady kunnen komen. Blijkbaar een internationaal verschijnsel dat vrouwen er die egdachten op na houden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.