Leuke SMARTphone-app voor de bierliefhebber

Er zijn al heel wat apps voor bierliefhebbers. Zo bestaat de BierNavigatie om je favoriete bier te vinden en bestaat er ook een App om bieren te beoordelen. Untappd is, zeker internationaal, een leuke app die in de Android app store staat waarmee bierliefhebbers kunnen laten weten wat ze drinken. Op Facebook kennen we ook zo’n platform ‘wat drink je nu?’. Dat loopt altijd erg goed. Dus voor iedereen die elke avond ‘post’ wat er gedronken wordt: het kan nu via de telefoon met een gratis applicatie.

Untappd werkt eigenlijk hetzelfde als de beroemde Foursquare app, met het verschil dat het dus niet gaat om de plaats waar je je bier drinkt, maar wat voor bier je drinkt. Zo kan je met andere liefhebbers ervaringen en meningen delen over verschillende bieren.

In de app kun je ook aangeven waar je welk biertje drinkt. Je kunt inchecken en aan je vrienden laten zien wat je drinkt. Iets dat nu natuurlijk wel te posten is op Foursquare. De Untappd gaat wel een stapje verder doordat er badges te verdienen zijn op basis van het drinken van speciale en verschillende soorten bier. Er kunnen foto’s worden ge-upload en alle informatie kan worden gedeeld via Foursquare, Twitter en Facebook. Er benieuwd of dit van de grond gaat komen.

Bron: Androidplanet.nl

Lees ook:Untappd badge voor Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Heineken haakt in op Social Media
Lees ook:Guinness zet QR-code in op glas
Lees ook:14-05 t/m 20-05-’12: American Craft Beer Week
Lees ook:Begin je eigen ‘minifestival’ met Bavaria

7 reacties op “Leuke SMARTphone-app voor de bierliefhebber

 1. Euhm

  Jammer dat ik jou niet kan vinden in Untappd. Je gaat me toch niet vertellen dat je de app zelf niet gebruikt?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Remy

  Ik gebruik Untappd al een tijdje, een fijne manier om je bieren die je drinkt bij te houden! En inderdaad ik kan je niet vinden op Untappd, waar ben je?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik heb ‘t geprobeerd maar hij deed ‘t steeds niet… en mijn geheugen in mijn telefoon was vol. Heb ‘t wel bij iemand anders op zijn telefoon gezien om te checken hoe ‘t werkte. Vandaag maar weer eens mijn best doen om dit te fixen. Geheugenkaartje kopen.

     /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

     Sterker nog de app laadt de mobiele site. Eigenlijk nutteloze app dus, je kunt net zo goed naar de mobiele site i.p.v. geheugen opvreten.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Fiona de Lange

      Dan was dat dus het punt. Dat ie de mobiele site niet geladen kreeg. Inmiddels staat ie wel in ‘mijn winkel’ maar het loopt erg traag.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.