Nederland zesde op internationale bartender wedstrijd

Nederlander Tom van Beurden van Café Hesp uit Amsterdam heeft tijdens de internationale Pilsner Urquell Master Bartender competitie een zesde plaats behaald. De Ier, Fearghus McCormack ging er met de titel vandoor. Met finalisten uit 15 verschillende landen wist de Ierse bartender zich na een intensieve drie dagen durende finale in Tsjechië te onderscheiden en er met de winst vandoor te gaan. 

De competitie vormt hét slotstuk van het jaarlijkse Pilsner Urquell kwaliteitsprogramma. De passie en toewijding bij het tappen van een goed glas pils moet spreken. En ook de bierkennis wordt grondig getest in een schriftelijk examen, een blindproeverij, diepte-interviews met kenners uit de industrie en een demonstratie van taptechnieken. In de laatste fase van de finale mochten uiteindelijk vijf finalisten het nogmaals tegen elkaar opnemen op een groot podium in het ‘Rudolfinum’ in Praag.

De jury bestond uit de internationale bierschrijver Alastair Gilmour, Senior brouwmeester van Pilsner Urquell Vaclav Berka, de winnaar van 2010 Lukas Svoboda, Directeur van ‘the Cicerone® Certification Program’ Ray Daniels en Vice-President Europe van de ‘International Bartenders Assocation’ Ron Busman.

“Ik kan niet onder woorden brengen hoe blij en trots ik ben dat ik deze Internationale Titel mee naar huis mag nemen. Alle bartenders hebben zo veel passie en hebben allemaal zo hard gewerkt om zo ver te komen. Ik kan niet wachten om de vele legendes die Pilsner Urquell rijk is te delen met onze gasten in Dublin en in de rest van de wereld!”

Bron: Grolsch

Lees ook:Francis Meijners winnares Master Bartender Nederland
Lees ook:Finalisten in Master Bartender Nederland bekend
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca
Lees ook:International Master Bartender competitie in Nederland
Lees ook:Finalisten Nederlandse Bartender finale bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.