Bierfabriek opent deuren in Amsterdam

Een nieuwe plek om te genieten van een heerlijk bier. Aan het Rokin 75 in hartje Amsterdam is De Bierfabriek geopend. Gisteren, 9 oktober 2011, werden de deuren geopend voor het grote publiek. Het is een bijzonder horecaproject van 500 vierkante meter waarbij een openbare grill waar kippen worden gegaard en een inpandige bierbrouwerij de aandacht trekken. Ook een eigen bakkerij is aanwezig.

Als eyecatcher staat midden in de zaak een koperen brouwhuis met een brouwcapaciteit van 300 liter. Het eigen bier dat uit de brouwketel komt loopt via een buizen leiding langs het plafond naar de lagertanks aan de andere kant het gebouw. Het doet me denken aan de formule van een huisbrouwerij waarbij je als consument rechtstreeks uit de leiding kunt drinken. Leuk!

Naast het eigen bier is ook een rode ale, donkere porter en pils beschikbaar die zijn ontwikkeld door Alfa Brouwerij. De gasten kunnen hun bier zelf kunnen tappen aan één van de vier ‘self service bars’. De leiding van de Bierfabriek ligt in handen van Andrea Possa, Ronald Bolhuis en drs. Harm van Deuren en is open voor lunch, borrel en een feest. Leuk initiatief!

Bron: MissetHoreca

Lees ook:Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen opent deuren
Lees ook:Nederlandse brouwerijen openen massaal hun deuren
Lees ook:Bierproeflokaal In de Wildeman morgen met specials…
Lees ook:Brewpub Van Moll Eindhoven geopend
Lees ook:Cadeau idee: Je eigen foto op een bierflesje

Eén reactie op “Bierfabriek opent deuren in Amsterdam

  1. Jos Walstra

    Zo worden we steeds bekender in Amsterdam. Is Amsterdamse grachtengordel (binnenstad zo je wilt) toch echt het walhalla voor de Nederlandse bierdrinker.
    Ook verder lopen elke keer maar voordeel is je kunt hier ook eten, Hopelijk zijn ze de 28e (voor het BBF) op tijd open t.b.v. een lunch.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.