Abdij Affligem ontsnapte aan ramp

Gelukkig viel het naar omstandigheden allemaal uiteindelijk mee. Terwijl door heel België gisteren het personeel van brouwerijen elkaar op de hoogte hield van de brand in de abdij in Affligem, blijkt een dag later een kleine ramp voorkomen. In het atelier van de abdij was een brand uitgebroken die door de brandweer gelukkig snel onder controle was. De oorzaak van de brand ligt waarschijnlijk aan een schaafmachine.

‘Ik heb er maandagnamiddag nog mee gewerkt, voor de herstelling van de deur van de waszaal’, zegt Patrick Meert, een van de twee klusjesmannen van de abdij. Mogelijk is stof en hout in de buurt van de machine de hele nacht zachtjes blijven smeulen. Gelukkig ontstond de brand net op het moment dat de medewerkers op de abdij arriveerden.

De brand was een ingesloten brand waardoor het blussen een goede resultaat had. Daardoor kon ook een uitslaande brand voorkomen worden. In het atelier is uiteraard behoorlijk wat schade maar het had veel erger kunnen aflopen als de brand naar andere ‘vertrekken’ was overgeslagen.

Bron: De Standaard

Lees ook:Zware brand in atelier abdij van Affligem
Lees ook:Brand in de Abdij van Rochefort!
Lees ook:Brandende biertruck op de A15
Lees ook:Tekort Stella Artois en Leffe dreigt
Lees ook:Bière Trappiste Mont des Cats te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.