Westvleteren binnenkort toch bij Colruyt

Eind 2010 lekte in het nieuws al dat Westvleteren bij de Colruyt beschikbaar zou komen. Tot vandaag werd het continu ontkend. Op donderdag 3 november 2011 start dan toch een uitzonderlijke verkoop van het trappistenbier Westvleteren XII in alle Belgische Colruytwinkels. (Bron foto: Focus TV)

Met een aankoopbon van Standaard, Knack en Le Vif kan één bouwsteenbox Westvleteren XII gekocht worden. Met de opbrengst wordt de heropbouw van de trappistenabdij bekostigd. De Abdij van Westvleteren heeft in totaal 93.000 zogenoemde bouwsteenboxen beschikbaar. Elke box bevat zes flessen Trappist Westvleteren 12 en twee degustatieglazen. De prijs is €25,-. De verkoop moet in totaal 2,3 miljoen euro opleveren dat integraal naar de heropbouw van de trappistenabdij gaat.

Een tiental jaar geleden werd de broedergemeenschap van de Abdij van Westvleteren geconfronteerd met onherstelbare verzakkingen aan het kloostergebouw. De bouwopdracht werd toevertrouwd aan de voormalige Vlaamse bouwmeester bOb Van Reeth. In 2008 zijn de noodzakelijke herstelwerkzaamheden begonnen en deze zullen begin 2012 worden afgerond waarna de broeders hun intrek nemen in de nieuwe woonomgeving.

In de voorbereiding en het logistieke proces is alles kosteloos ter beschikking gesteld. Door ontwerpbureau Eclips Design is een bouwsteenbox ontworpen en het personeel van de werkplaats Westlandia in Ieper verzorgde de verpakking. De productie- en verpakkingskosten werden voorgefinancierd door KBC. De 93.000 boxen worden een dezer dagen opgehaald door Colruyt, dat zijn nationaal distributiekanaal hiervoor gratis aanbiedt. De actie loopt van donderdag 3 november en duurt zolang de voorraad strekt! Naar verwachting zal de Colruyt veel bierliefhebbers gaan ontvangen. Dit is toch een unieke mogelijkheid om op relatief eenvoudige wijze een keer aan Westvleteren 12 te komen.

Bron: Focus TV

Lees ook:Hoe je een Westvleteren XII kan bemachtigen!
Lees ook:Westvleteren Bouwsteenbox alleen voor Sligro klanten
Lees ook:Stormloop Westvleteren XII
Lees ook:Bouwsteenbox Westvleteren naar Nederland
Lees ook:Binnen in de Abdij van Westvleteren

7 reacties op “Westvleteren binnenkort toch bij Colruyt

 1. Eijkb

  Ik voorspel ALDI taferelen. Succes aan diegene die op 3 november in de rij gaan staan. Hoop dat het bier aan de verwachtingen voldoet, drink ik ondertussen nog een St Bernardus Abt. Dagelijks zonder rij op te halen bij de lokale slijterij ;-)

  * Ik ga uiteraard wel even langs de Colruyt maar niet op 3 november. Wie weet valt het mee.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alexander

  dr zitten etiketten op….

    /   Beantwoorden  / 
 3. bierevents

  Een maand geleden nog met 11 andere proevers een Westvleteren 12 naast een Bernardus abt gezet. Unanieme oordeel: in tegenstellig tot wat vaak wordt beweerd: heel veel (kwaliteits)verschil! Enkele proevers vonden de Gouden Carolus Classic dichterbij de 12 komen dan de Bernardus. Op naar de Colruyt dus!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   In een andere (blind) proeverij kwam Bernardus er weer beter uit en ik heb ik resulatatn gezien waarbij Rochefort weer beter was. Mijn persoonlijke mening is dat het allemaal minder van elkaar verschilt dan de hype doet vermoeden. Westvleteren 12 is natuurlijk een goed bier, daar wil ik duidelijk over zijn. Maar ook weer niet heel uitzonderlijk. Ik zou er geen uren voor in de rij willen staan als ik elders een goed alternatief kan kopen. Wat dan weer prettig is voor mensen die dat wel willen, hebben ze een concurrent minder.

     /   Beantwoorden  / 
 4. cor montanje

  ik vind de westmalle donker altijd lekker,welke andere is dan een goed alternatief .groetjes cor montanje.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.