Bier weer te koop bij het tankstation

Bij vijf bezinepompen in Nederland ligt er vanaf half november weer bier in de schappen. Alcoholverkoop in de shops mag niet, maar met het negeren van het verbod willen ze een proefproces uitlokken. Pomphouders zijn het zat en zoeken de confrontatie op en gaan procederen tot het Europese Hof. Naast bier wordt er ook rode en witte wijn verkocht. De verwachting is dat vrijwel direct boetes zullen volgen. Vul de poll in! Bier bij het tankstation goede zaak of niet?

Elf jaar geleden besloot het kabinet tot een verkoopverbod bij tankstations om het gebruik van alcohol in het verkeer tegen te gaan. Echter pomphouders zeggen dat het aantal slachtoffers in het verkeer de afgelopen 11 jaar door de maatregel niet is gedaald. Naar mijn idee ligt ‘t probleem ook niet bij de shops. Iemand gaat namelijk van A naar B en heeft juist voorafgaand aan de rit naar het tankstation, die meestal toevallig wordt gepasseerd, wel of niet gedronken.

Aangezien er in wegrestaurants wel alcohol mag worden verkocht vind ik dit inderdaad oneerlijke concurrentie. De auto met nuchtere bestuurder en vrienden achterin stopt voor de vrienden dan toch bij het wegrestaurant voor bier, toch?

Bron: BN De STem en Telegraaf

Lees ook:Pomphouders gaan in hoger beroep over alcoholverkoop
Lees ook:Geen bier met alcohol bij tankstation
Lees ook:Ruim 1300 tankstations aan het bier
Lees ook:Tankstations naar de rechter om bierverkoop
Lees ook:Shell-tankstation alcoholvrij café

3 reacties op “Bier weer te koop bij het tankstation

 1. Ton van Oorschot

  Helemaal mee eens Fiona. Buiten het feit dat je medepassagiers een biertje kunnen/mogen drinken, is het ook wel fijn om een biertje te kopen als je onderweg naar huis bent en als je weet dat je thuis niets in huis hebt.. Overigens kan je in, met name, bierlanden als Belgie en Duitsland een keur aan (speciaal) bieren kopen bij tankstations. Zijn wij Nederlanders ineens roomser dan de paus? Dacht het niet….

    /   Beantwoorden  / 
 2. Alexander

  Is een tankstation een plaats waar je benzine koopt en als dienst een blik cola of een plaats waar je een blik cola koopt en als dienst een liter benzine?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Poltergeist

  niet roomser dan de paus. een land van sneue calvinisten…….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.