Grolsch lanceert bierkit

Als bierliefhebber is het soms toch erg jammer als je bij iemand op visite gaat en er geen enkel bierglas aanwezig is. Overigens maakte ik dit onlangs ook mee in een restaurant in Den Bosch. Daar werd een La Trappe uitgeschonken in een Hoegaarden glas. Nee dat kan echt niet! Voor speciaalbier is het makkelijkste recept om een wijnglas uit de kast te pakken en voor pils heeft Grolsch een nieuwe gadget, de Grolsch Bierkit. Een metalen koffer met daarin glazen, onderzetters en een bieropener. Met deze nieuwe gadget wil het biermerk het “goed gastheerschap” en “het serveren van het perfecte bier” stimuleren.

De introductie van dit bierkoffertje komt voort uit een gehouden onderzoek onder 1000 Nederlandse mannen en vrouwen door TNS Nipo. De helft van de ondervraagden drinkt minimaal één keer per week thuis bier echter 60 procent van de ondervraagden geeft aan niet alle juiste bier tools in huis te hebben bij een feestje of etentje.

Te weinig glazen
De bierdrinker vindt een glas, zo blijkt uit het onderzoek, belangrijk. Logischerwijs wil 52% niet uit een plastic beker drinken en zegt 41% niet gediend te zijn van het drinken van pils uit een limonadeglas. Toch heeft 31% van de Nederlanders niet voldoende bierglazen in huis als er een feestje gegeven wordt. Binnen de groep 25-34 jarigen is dit percentage zelfs 43%. Veel jongeren drinken natuurlijk bier uit een flesje, iets dat met de beugels ook gestimuleerd wordt door Grolsch. De bierbehandeling vind ik uiterst nuttig en is alleen maar toe te juichen, echter wil Grolsch nu het juiste glas of drinken uit een beugel?

Veruit de belangrijkste biertool is volgens Nederland de bieropener. Bijna de helft (45%) van de Nederlanders, vooral mensen uit het noorden van het land, zet de opener op nummer één. De bieropener wordt na het klassieke gereedschap de hamer, zelfs beschouwd als hét ultieme gereedschap van Nederland! Tweede op de lijst met essentiële biertools werd het bierglas genoemd, door ruim 3 op de 5 Nederlanders. Aan de schuimspaan hecht men thuis de minste waarde. Deze werd slechts door 5% van de Nederlanders genoemd.

Te koop
De Grolsch Bierkit is vanaf 17 oktober in een gelimiteerde oplage te koop via www.grolsch.nlvoor een verkoopadviesprijs van 49,95 Euro. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Bovendien worden in de periode 17 oktober tot en met 31 december 2011 maar liefst 1000 Bierkits weggegeven via codes op de actieverpakkingen van Grolsch.

Bron: Grolsch

Lees ook:Nieuwe Iphone bieropener op de markt
Lees ook:Grolsch lanceert EK-gadget: De Koelkrat
Lees ook:Bier in het juiste glas
Lees ook:Plastic bierglazen in de horeca
Lees ook:Grolsch Lentebok nu in blik

6 reacties op “Grolsch lanceert bierkit

 1. bAVkito

  Welk restaurant?
  GVD

    /   Beantwoorden  / 
  1. bAVkito

   lol—wat is dat met die link?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Ze hebben er erg goed eten en veel kennis van wijn maar niet van bier, Ries in Den Bosch.

      /   Beantwoorden  / 
    1. bAVkito

     Volgende keer hebben ze LaTrappe glazen :)

       /   Beantwoorden  / 
 2. Eijkb

  Wat zit er in dit Grolschpakket? Zou wel handig zijn om te weten. Voor bierglazen op feestjes: Iedere slijterij die ook taps verhuurd heeft dozen met glazen staan. Is toch niet zo heel lastig? Overigens drinkt 90% gewoon pils uit het flesje op feestjes. En speciaalbier serveren aan een roedel dorstige vrienden is te duur (en zonde ;-) dus die glazen blijven mooi in de kast.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Wat er in zit staat in ‘t artikel ;-) en misschien moet je het toch eens proberen om met vrienden speciaalbier te drinken. Ik vind ‘t mijn vrienden in ieder geval waard ;-) en zo raken nog meer mensen aan ‘t bier! Dat is juist zo gezellig en leuk! Een fles van 0,75 liter is bovendien niet duurder dan een fles wijn dus daar kan ‘t toch niet aan liggen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.