Goede krieken investering?

Brouwerij Liefmans heeft afgelopen week vier opslagtanks met een capaciteit van elk 100.000 liter geplaatst. Hierdoor is een extra capaciteit beschikbaar gekomen om de kriekbieren goed te laten rijpen.

De oogst was dit jaar uitzonderlijk goed door het warme voorjaar. Het rijpingsproces voor bijvoorbeeld een Liefmans Cuvée-Brut duurt drie jaar dus voldoende opslagcapaciteit is enorm belangrijk om alle krieken te laten rijpen.

Tja, daar sta je helemaal niet bij stil natuurlijk maar als je met producten werkt van ‘eigen bodem’ dan kan je ineens met grote hoeveelheden komen te zitten. Natuurlijk is Liefmans eigendom van Duvel en hebben zij de gok genomen om veel extra krieken van deze mooie oogst in te kopen. Nu maar hopen dat de kriekenbieren over drie jaar niet passé zijn en ze als zoete biertjes over de toonbank vliegen. Anders zou ‘t een zure investering zijn.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Warm voorjaar goed voor krieken
Lees ook:Duvel drie jaar rijpen
Lees ook:Duvel Moortgat zorgt voor opschudding!
Lees ook:Marketingman Duvel Moortgat valt in de prijzen
Lees ook:Duvel Moortgat doet goede zaken!

3 reacties op “Goede krieken investering?

 1. Alexander

  Wanneer ze eens ophouden met de zoetstoffen, dan begint het weer plezant te worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Doet mij denken aan een bezoek van me aan de oude brouwerij, daar waar toen alleen nog werd vergist omdat men dat niet durfde te verplaatsen. Dat was bij een open dag en we kregen daar bier te proeven waar de krieken nog in zaten, zo uit de tank. Was absoluut niet zoet, maar voor mij aangenaam zuur. Ik vond ook dat ze dat meteen moesten gaan bottelen, maar daar had ik weinig medestanders voor. Ik vrees dat veel mensen nog steeds voor die zoete meuk gaan en zuur maar eng vinden. Je kunt hooguit hopen dat ze nog wat mooi zuur bier brouwen, zoals Boon met zijn kriek lambiek (de oude kriek) doet. Van de verkoop van alleen dat bier kunnen ze niet leven namelijk…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Alexander

    Ik kan dat alleen beamen, ik heb vroeger wel eens de ongezoete versie van tap geproefd, erg geweldig. Ik dacht dat dat in Antwerpen was. Maar ik snap niet dat Moortgat niet gewoon een variant op de markt zet ‘Oud Liefmans Kersenbier’ ofzo. Ik denk dat dat best wel een ‘hit’ zal worden in de liefhebberswereld.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.