Uniek bier gebrouwen onder water

BrewDog weet er weer een interessant marketingverhaal van te maken. Het bier Sunk Punk IPA met 7.1% alcohol is het eerste bier dat onder water is gemaakt op de bodem van de Noordzee. Je moet er maar opkomen! Om het brouwsel te laten slagen zijn ingrediënten van dit bier aangepast en vind je gedistilleerd zeezout, zeewier, rum en zeemeerminnen in de Sunk Punk.

Er past ook een verhaal bij dit bier. Het is de bedoeling dat de Sunk Punk een eeuwenoude vloek gaat verbreken voor de kust van Schotland. Een oud Schots verhaal vertelt dat om een storm te kalmeren je een bierflesje in de oceaan moet gooien. Deze legende ontstond door het verhaal dat een visser iedere dag terugkwam zonder vis. Zijn vrouw die ook een heks was ontdekte dat hij in plaats van te vissen bier aan het drinken was. Daarom besloot de heks een vloek over de kustlijn uit te spreken zodat iedere keer als de visser wel probeerde te vissen, er een storm zou beginnen en de boot zou zinken. Het brouwen van een bier onder water bij de kust van Schotland zou er voor zorgen dat deze vloek wordt opgeheven. Of dit verhaal waar is, is voor een ieder om te geloven of niet. Het is in ieder geval een prachtig voorbeeld van marketing.

Om het bier onder water te kunnen brouwen is er een aangepaste tank in de oceaan geplaatst en met speciale aanpassingen en goede voorbereidingen uiteindelijk 2 weken later weer opgehaald om aan land verder te ontwikkelen. De heren van BrewDog hebben er weer een vermakelijke video omheen gemaakt.

Bron: Beerinfo

Lees ook:BrewDog is hondsbrutaal, onconventioneel en superstoer
Lees ook:Bewijs voor Amerikaanse biermisleiding ontbreekt
Lees ook:Uitdagingen in nieuwe brouwzaal BrewDog
Lees ook:Bier als teken van zuiver water: NEE
Lees ook:Waar is BrewDog mee bezig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.