Alcoholvrij bier tijdens de lunch

Nu de introductie van alcoholvrij bier door Bavaria al een tijd een succes mag worden genoemd is het tijd voor een volgende stap. De bierproducent wil het lunchmoment veroveren met Bavaria 0,0%. Een mooie stap lijkt me zo. Daarmee werken ze namelijk ook aan het verbreden van de biermomenten en gaan mensen op termijn ook een nieuw biermoment adopteren, de lunch.

Veel Nederlanders associëren het drinken van een pint tijdens de lunch nu toch met iemand die veel bier drinkt. Ik geloof echter dat je op meerdere momenten van de dag bier kunt drinken. Dit is zelfs beter dan vanaf 17.00 uur te starten en in kortere tijd twee bier te drinken.

Bavaria wil ook het gevoel bij consumenten aanwakkeren dat het best mag om een alcoholvrij bier bij de lunch te drinken. Stijn Swinkels geeft verder tegenover ’Out-of-Home Shops’ aan dat het ook net zo goed achter het stuur een verfrissend alternatief kan zijn voor een cola of watertje”. Ik wist ‘t wel, bier is geen enkel probleem bij de tankstations!

“Wij Nederlanders zijn hieraan niet gewend in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland waar het tijdens de lunch heel gewoon is om een bier te drinken. Wij drinken melk bij het ontbijt en de lunch terwijl alcoholvrij bier een goed alternatief is”, aldus Swinkels.

 Bron: Out-of-Home

Lees ook:Bavaria zet alcoholvrij bier terug in schap tankstations
Lees ook:Alcoholvrij bier is HOT
Lees ook:Amy Winehouse was bijna een Bavaria babe
Lees ook:Bavaria 0.0% Wit wint FoodTopAward
Lees ook:Alcoholvrij witbier van Bavaria: Geniaal?

4 reacties op “Alcoholvrij bier tijdens de lunch

 1. Alexander

  Het vervelende is dat ‘men’ zal denken dat er wel degelijk %% in het bier wat je aan het drinken bent. Zal je dus vaker te horen krijgen dat je aan het zuipen bent onder werktijd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Andre van Wingerden

  Tijdje terug met het warme weer een Hoegaarden Wit 0,0 gedronken op het werk. Je krijgt dan inderdaad rare blikken van collega’s.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred Schiphorst

  Ik heb het twijfelachtige genoegen gehad om tijdens de Nederlandse bierweek van de Wildeman deel uit te maken van een proefpanel waarin Nederlandse, Belgische en Duitse alcoholvrije bieren geproefd werden. Grote vorodeel is wel dat ik er nu wel uit ben: liever een spaatje blauw of kraanwater dan datgene dat met name in Nederland als Alcoholvrij bier op de markt komt. De Duitse wil ik nog over nadenken, maar liever ook niet. De Nederlandse die ik mocht proeven hadden die overdreven moutsmaak ide ik altijd al vervelend vond. Ik snap ook heel goed dat je geacht wordt het bier heel koud te drinken, dan proef je tenminste weinig. Kortom laat een ieder voroal bij de lunch drinken wat hij wil, als ik maar niet mee hoef te doen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. TreinJan

  Je doet mij ook geen plezier met graanlimonades.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.