Bierpret in Breda gaat niet door

Met veel enthousiasme werd eerder al bijna zo goed als zeker gesproken over een nieuw bierleven in het oude pand van Oranjeboom. In de berichtgeving stond destijds dat de vergunningen nog niet rond waren. Nu blijkt dat het brouwhuis aan de Ceresstraat een woon- en werkbestemming krijgt. Het pand is vorige maand verkocht van projectontwikkelaar AM Wonen aan vastgoedbedrijf TTRR. Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. Zeker als je bedenkt dat er toch meer speciaal bier wordt verkocht dan woningen. 

 

De eigenaar van TTRR wil de historie in de oude staat herstellen. Er wordt door de nieuwe eigenaar nog wel nagedacht over horeca en detailhandel. Rob Hartog werd eerder ten onrechte als eigenaar van het brouwhuis genoemd had al mooie uitgewerkte plannen voor de oude brouwerij in Breda. Hij is het er danook niet mee eens waarop volgende week een kort geding plaatsvindt om het eigendom.

Er gebeuren vreemde dingen. Ik zou het oprecht heel jammer vinden als in zo’n historische bierplaats geen bierlocatie terugkomt. Zeker omdat heel Breda er zo enthousiast over was. De nieuwe vastgoedontwikkelaar zou bijna gek zijn als hij toch niet serieus naar de plannen kijkt.

Bron: Breda Vandaag 

Lees ook:Brouwerij Erve Kots gaat uitbreiden
Lees ook:Breda Bier nu ook over vele grenzen
Lees ook:Oud Oranjeboom brouwerij krijgt nieuw brouwleven?
Lees ook:Help de Grote Kerk, drink bier
Lees ook:Meer bier verkocht door SABMiller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.