Heineken nog steeds onder druk in West-Europa

Vandaag presenteert Heineken de resultaten over het derde kwartaal. Het is nu al duidelijk dat zij nog steeds onder druk staat en met name West-Europa een moeilijke markt blijft. Door de slechte zomer en het lage consumentenvertrouwen is de pilsmarkt daar in mineur.
De totale biermarkt van Heineken over de hele groep steeg met 4 procent. Met name Azië en Afrika krikt de marktcijfers van West-Europa goed op. Die daalde met 1,7 procent. Landen die minder afzet realiseerde waren UK, Frankrijk, Nederland en Spanje. Italië groeit daarentegen.

In Centraal en Oost-Europa noteerde Heineken een volume groei van 4,9% waarbij Rusland weer positief terugkomt in afzet. Oostenrijk, Hongarije en Roemenië doen het goed in tegenstelling tot tegenvallende cijfers in Polen en hoe verrassend Griekenland.

In Afrika en het Midden-Oosten steeg de afzet met 6 procent. Dit is mede te danken aan een groei in Nigeria, Ruanda en Congo door de recente Joint-Venture. Egypte deed het in deze groep minder. Door de aankoop van twee brouwerijen in Ethiopië is de verwachting dat hierdoor een stijging in de cijfers van het vierde kwartaal is terug te zien.

Amerika noteert een lichte groei van 0.9% echter dit is te danken aan de volume stijging in onder andere Brazilië, Chili, Argentinië.

Azië doet ‘t goed met 3,8% organische groei in bier volume door een forse stijging in Vietnam, Taiwan en Zuid-Korea door de recente Joint-Venture.

Bron: Heineken International

Lees ook:Flink hogere biervolumes Heineken
Lees ook:Groei Heineken door overnames
Lees ook:Bierconcerns blijven ‘t goed doen
Lees ook:Omzet SABMiller stijgt, Foster’s daalt
Lees ook:Consolidatieslag in nieuwe bierlanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.