Cupcake variaties met bier

Een grote hype die op dit moment nog steeds door Nederland raast zijn de cupcakes. Zo bestaan er al speciale cupcake winkels en allerlei taarten die gemaakt zijn op basis van deze lekkernij. Ik vind ze heerlijk en alle verschillende soorten cake en versieringen maken deze mini taartjes extra leuk en speciaal. Er is voor iedereen wel een smaak te vinden die je aanstaat. Uiteraard ga ik voor allerlei bier cupcake varianten. Het gebruik van speciaalbier in de cakes kunnen net die extra gewenste smaaksensatie geven. Ik hou van ongewone en bijzondere recepten en deel ze graag met jullie! Leuk voor de variatie.

Cupcake Stout
Een goede combinatie is de cupcake met Stout bier en Irish cream. De samenstelling van bier met chocolade en een icing met likeur is echt verrassend! De truc is om eerst de boter met het bier te laten koken op middenhoog vuur. Vervolgens laat je de mix afkoelen en bak je het in de muffin vormpjes. Ook een prachtige combinatie is chocolade muffins met kersenkriek. Bier en chocolade is een uitstekende combinatie.

Wees niet bang voor een bier of alcoholsmaak. Het bier geeft voornamelijk chocolade een zachte en niet overweldigende zoete smaak en de alcohol vervliegt tijdens het bakken. Je houdt de accenten over die zorgen voor die extra goede smaakcombinatie.

Vanille cupcakes met bier icing
Je kunt er ook voor kiezen om vanille cupcakes te bakken en de icing met bier te maken. Een andere optie is door de cupcakes op de normale wijze te maken en af te bakken met een vloeibare vulling in het midden van bier en whisky te vermengen met kookroom en chocolade. Dit echt bijzonder en weer eens wat anders dan een standaard cupcake.

Zware werk
Een iets heftigere combinatie is een cupcake met bier, bacon en cheddar kaas. Klinkt misschien niet geweldig in eerste instantie, maar cake liefhebbers reageren er vol lof over! Leuk om te serveren bij een hoofdgerecht. Zeker uniek te noemen. De Amerikanen noemen ze de “super bowl delights”, dus wellicht een lekker hapje bij het kijken naar sport?

Ik kan jullie aanraden om eens een google zoektocht te beginnen naar cupcakes met bier en een verrassend recept te proberen. Het is echt de moeite waard!
CC foto: zigazou76

Lees ook:Waarom bier veel leuker is dan wijn met Valentijn
Lees ook:Valentijnsdag: bier en chocolade
Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola
Lees ook:Nieuwe Heineken commercials…. leuk?
Lees ook:Wat is een goed Valentijn bier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.