Bierwinkel zonder bier

Het is bijzonder als je de nieuwe winkel van het Italiaanse biermerk Peroni Nastro Azzurro binnenloopt in de PC Hoofdstraat in Amsterdam. Je kunt hier namelijk alleen kijken en niet kopen. In de zogenoemde ‘flagshipstore’ met de naam Emprorio Peroni is te zien dat het merk Italiaanse stijl en flair heeft. Bijzonder dat een brouwer zoveel geld in een winkel stopt terwijl het product niet te koop is.

Daarvoor moet je namelijk bij clubs, bars, Italiaanse restaurants, traiteurs en delicatessenwinkels zijn. Volgens Michal Rabiej, Brand Development Manager van Peroni is het de bedoeling met deze winkels grenzen te doorbreken. De locatie in de PC Hoofdstraat moet aangeven dat het niet zomaar een biermerk is maar een Italiaanse stijl in een flesje. Uiteraard erg slim waarbij de winkel als reclamemiddel wordt ingezet. Net als de Heineken Experience waar overigens wel bier te koop is.

Ik vind ‘t goed dat er door brouwers meer wordt verteld over bier. Maar hou je de consument zo niet voor de gek? In Italië drink je dit merk op iedere hoek van de straat net zoals je in Nederland de grote pilsmerken veel ziet. Het is allemaal een kwestie van positioneren natuurlijk alleen kijkt de nuchtere West-Europeaan hier niet doorheen? Er zijn al van dit soort winkels in New York, Kaapstad, Dubai en Londen.

Bron: nu.nl

Lees ook:Bavaria opent eigen bierwinkels
Lees ook:Exclusieve Italiaanse topbieren in Nederland
Lees ook:Zou SABMiller Foster’s overnemen?
Lees ook:Smeerbaar bier voor op je boterham
Lees ook:Nooit een goed getapt bier?

2 reacties op “Bierwinkel zonder bier

  1. Greet Zuurbier

    HHHHHHHHHHHaaaaahahahahahahahahhhahahahahahahahha lagge met die Italianen zeg! Volgend jaar daar het bokbierfestival doen, nog zo’n giller!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred Schiphorst

    Voor mij is het een heel nutteloze winkel. Ik kwam het berichtje vanmorgen ook tegen en zit me nog steeds af te vragen wat je met zo’n winkel aan moet…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.