Week van het Nederlandse Bier in aantocht

De Nederlandse biercultuur groeit en groeit. Om de Nederlandse consument en bierliefhebber te laten zien dat wij op biergebied heel rijk zijn in Nederland vindt de Week van het Nederlandse Bier plaats van 12 tot en met 20 mei 2012. Het is uniek dat partijen in de biersector alle kaders laten varen en de handen ineen slaan om samen te werken. Nog niet eerder werd op zo’n grote schaal door alle partijen samengewerkt om het Nederlandse bier onder de aandacht te krijgen bij de Nederlander.

Het doel van de organisatie Week van het Nederlandse bier is de consument te laten zien en proeven wat en hoe er valt te genieten van het Nederlandse bier. Inmiddels zijn er ruim 100 brouwerijen in Nederland die zeer uiteenlopende bieren brouwen. Speciaalbier zit in de lift en genieten van bier komt steeds meer op gelijk niveau met het genieten van bijvoorbeeld wijn en whisky, ook in gastronomisch opzicht. In de Week van het Nederlandse Bier wordt niet alleen door middel van een landelijk festival, maar met name ook aan de hand van vele regionale en lokale activiteiten, aandacht besteed aan genietbier.

Breed draagvlak vanuit de sector
Deelname aan de Week van het Nederlandse Bier staat open voor alle partijen. De organisatie is een initiatief vanuit de gehele biersector: Nederlandse Brouwers (brancheorganisatie van de 8 grote brouwerijen in Nederland), het KBC (Klein Brouwers Collectief en vertegenwoordiger van een groot deel van de microbrouwerijen in Nederland), het ABT (Alliantie van Biertapperijen), de ongebonden kleine brouwerijen, PINT (bierconsumentenvereniging), Bier&cO, Mitra Slijterijen, Bierburo, Birdy Publishing en AlleZ PR & Communicatie.

Vele activiteiten, landelijk en regionaal
De Week van het Nederlandse Bier zal openen met een in het oog springend en spraakmakend landelijk evenement. Aansluitend vinden in heel Nederland bieractiviteiten plaats zoals open brouwerijdagen, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Alle laatste ontwikkelingen en activiteiten staan vermeld op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl

De komende maanden zal er veel meer informatie naar buiten komen over de ludieke en bijzondere evenementen die gaan plaatsvinden.

Lees ook:Bieractiviteiten Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Bieractiviteiten 16 /17 mei: Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier verovert Nederland
Lees ook:Tweede editie Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier krijgt vervolg

4 reacties op “Week van het Nederlandse Bier in aantocht

 1. Fred Schiphorst

  Ik hoop dat die bierweek beter wordt dan de site nu is. Klik op “Alle brouwerijen van Nederland” of “Wat is Nederlands bier” en ik krijg in elk geval een melding dat de pagina niet te vinden is. Zelfs een “under construction” melding is blijkbaar te veel gevraagd.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Fred bedankt voor ‘t op sympathieke wijze doorgeven van je opmerkingen ;-) . Het bleek een tijdelijk technisch probleem dat nu wordt/is opgelost.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fred Schiphorst

    Ok, was ik iets te snel. Maar het staat zo knullig als de eerste paar knoppen die je aanklikt niet eens een nette foutmelding, maar een standaard fout pagina oplevert. Van een professionele site verwacht je zoiets niet. Vandaar mijn wat directe reactie.
    Van een andere orde: Ik kan er overheen gelezen hebben, maar kan het zijn dat de bierfabriek ontbreekt in de lijst met alle brouwerijen? Het is niet bepaald een gigant, maar wel degelijk een Nederlandse brouwerij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

     Beste Fred, eerder werkte het wel en je was niet te snel. Er was gewoon een tijdelijk technisch probleem. En inderdaad dat vinden wij ook niet o.k dus bedankt voor ‘t doorgeven. Overigens heb ik de prachtige site verder niet gemaakt… Ik zal eens navragen van de bierfabriek. Aangezien deze er recent is bijgekomen verwacht ik dat dat de reden is. Dat zullen we de komende maanden hopelijk vaker krijgen ;-) . Dan gaat ‘t goed met nieuwe brouwerijen.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.