Uit de Drinkwijzer van 2011 blijkt dat 88% van de mannen het liefste bier drinkt. Op de tweede plek staat witte wijn dat door zo’n 75% wordt gedronken. Bij vier op de vijf vrouwen, het meeste, staat de witte wijn bovenaan. Champagne is ook een hardloper. Dat lijkt dus een mooie springplank tussen wijn en bier. Ik zeg: “Kom maar door met het Champagnebier”. (Foto: Raldo Neven, Neven Fotografie)
Officieel mag je geen Champagnebier meer zeggen aangezien ‘t patent op champagne bij de streek ligt. Twee goede champagnebier keuzes zijn Deus en Malheur. 37% van de vrouwen kijkt bij het drinken naar het aantal calorieën. Dat is de reden waarom ze wellicht zo van witte wijn en champagne houden, wordt er vervolgens gezegd!
Worden ze toch behoorlijk gefopt! Bier, wijn of champagne het maakt geen verschil. Het alcoholpercentage is doorslaggevend! En dan blijkt dus per 100 ml bier 45 Kcal te bevatten en champagne 77 Kcal. Inderdaad maar van bier drink je dan weer wat meer door de alcohol. Dus dames dat maakt niet uit!
Drinkwijzer lanceert een speciale App om tijdens de feestdagen bij te houden hoeveel je drinkt.
Lees ook:Nieuw ‘champagnebier’ op de markt
Lees ook:Knallende beugels!
Lees ook:Champagnebier een nieuwe trend?
Lees ook:Deus bier: mooi alternatief voor champagne
Lees ook:Misverstanden over bier
champagne is een beschermde streek aanduiding, wanneer er een brouwerij in champagne zou zijn mag die gerust champagne op zn etiket zetten.
Oh ja dat was ‘t….
Bedoel je niet dat je meer bier drinkt door de hop? In champagne zit ook alcohol, zelfs nog meer…
Nee, precies in champagne zit meer alcohol (vandaar ook hogere calorieën). Als je een glas bier bestelt is die qua inhoud groter dan een glas champagne. Dus daardoor drink je automatisch al snel meer….
Deus, maar zeker ook Malheur worden champagnebieren genoemd omdat er twee procedes tijdens het brouwen gebruikt worden die ook terug te vinden zijn in het productieproces van champagnes. Namelijk degorgement en remouage. Het alcolholpercentage van “champagnebieren”ligt idd iets lager (gemiddeld 11-13%) dan van champagnes.