Jopen Jacobus beste nieuwe Nederlandse bier 2011

Ruim 2.600 bierliefhebbers hebben de afgelopen week bijna 4.500 stemmen uitgebracht op het favoriete, nieuwe Nederlandse bier van 2011. Met  31% van de stemmen is het bier Jopen Jacobus Rye Pale Ale van de Jopen Brouwerij in Haarlem als winnaar uit de bus gekomen. In totaal kon er op 29 verschillende Nederlandse bieren die in 2011 zijn uitgebracht worden gestemd.

Deze lijst is tot stand gekomen doordat bierdrinkers gedurende een week voorafgaand aan het stemmen hun favoriete bier konden aandragen om mee te doen. Iedere bierliefhebber heeft maximaal op vijf bieren een positieve stem uitgebracht.

Nieuwe bieren
Dit is een geweldige promotie voor het Nederlandse bier. Ik lanceerde deze poll om erachter te komen welk nieuwe bier in 2011 nu het meeste bij de bierliefhebber was blijven hangen. Niet wetende dat er zoveel gestemd zou worden en men er kennelijk veel waarde aan hecht. Het geeft de bierdrinker een mooi overzicht van welke bieren er in Nederland zijn bijgekomen en welke populair zijn. En zo blijkt is dat niet alleen meer het platform van de grote biermerken. Het organiseren van deze online wedstrijd was verrassend leuk maar gelukkig kunnen we als bierliefhebbers het hele jaar op de hoogte blijven van de favoriete biermerken en ze ook zelf ranken op bierhitlist.nl. ”

Hele Jopenkerk was aan ‘t stemmen
Lydian Zoetman en Michel Ordeman, directie Jopen Bier: “We zijn bijzonder trots om in Nederland als winnaar uit de bus te komen op dit veelbezochte blog. Het was een serieuze strijd die op een gegeven moment zelfs in de Jopenkerk werd gevoerd. Iedereen pakte zijn of haar telefoon om op ons een stem uit te brengen. Dat is een waardering voor onze bieren die wij keer op keer maar weer hopen te krijgen. Het was voor Jopen een mooi jaar met veel nominaties en prijzen en dat zetten we in 2012 uiteraard verder voort.”

Bierhitlijst
Met deze kortstondige actie op bier.blog.nl houdt het niet op. Want ook op de bierhitlijst.nl kan sinds enkele maanden gestemd worden op honderden bieren, uit Nederland en daarbuiten, maar dan continu. De bierliefhebber kan op zijn of haar favoriete bier of biertype zoeken en ook zelf een ontbrekend bier toevoegen. Bierhitlijst.nl wil zich vooral focussen op de Nederlandse bieren. Slijterijketen MITRA, met zo’n 270 vestigingen in Nederland, ondersteunt de online ranglijst van het glossy magazine Bier! en gaat jaarlijks de Nederlandse MITRA Bierprijzen uitreiken.

Ik vond het leuk om te doen en wil iedereen bedanken voor de vele stemmen die er zijn uitgebracht. Ongelooflijk! Voor wie ‘t leuk vindt, aanstaande donderdag gaan we de titelbeker om 16.00 uur officieel bij Jopen overhandigen!

Hieronder nogmaals de officiële uitslag:

Wat is het beste Nederlandse nieuwe bier van 2011?

 • Jopen Jacobus Rye Pale Ale (18%)
 • Hertog Jan Oerblond (15%)
 • Jopen Witte Rook (7%)
 • Hertog Jan Y (7%)
 • Jopen Fokker bier (6%)
 • Platte Thijs, Muifelbrouwerij (6%)
 • Dikke Deur Faun, brouwerij het Levenswater (4%)
 • Tasty Lady (3%)
 • La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 8 (3%)
 • Gulpener Puurzaam Jaarbier 2011 (3%)
 • Hop met de Gijt, Brouwerij de Natte Gijt (2%)
 • Texels Skimme (2%)
 • Limburgs Land UrWeizen (2%)
 • Morspoorter, Leidsch Bier (2%)
 • Smaak van Echt 2011 (2%)
 • Emelisse Dark IPA (2%)
 • Melkman, Brouwerij De Prael (2%)
 • Wieckse Witte 0.0% (2%)
 • D'n Ossekop, Muifelbrouwerij (1%)
 • Maallust Vienna (1%)
 • Witte Klavervier Blond Hoppenbier (1%)
 • Ramses Shire Stout (1%)
 • Maallust Blond (1%)
 • Peerd Tripel, Brouwerij Maallust (1%)
 • Emelisse TIPA (1%)
 • Extreme Baltic Coffee Choco Mocca Porter, Klein Duimpje (1%)
 • Maallust Weizen (1%)
 • Maallust bier 1818 (1%)
 • Hopla, Brouwerij De 7de Hemel (1%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Laatste kans: Stem op jouw beste nieuwe bier van 2011
Lees ook:Kruijens Kracht Beste nieuwe Nederlandse Bier 2012
Lees ook:Stem op het Beste Nederlandse nieuwe bier 2011
Lees ook:Biercijfers geven op Bierhitlijst.nl
Lees ook:Stem nu op jouw beste nieuwe Nederlandse bier 2012

3 reacties op “Jopen Jacobus beste nieuwe Nederlandse bier 2011

 1. Eijkb

  Even over bierhitlijst.nl: Als Mitra en Bier! Magazine dit slim aanpakken hebben ze een heel leuk platform. Maar op de huidige manier is het een applicatie van lik-me-vestje met een gebruikersvriendelijkheid die nog stamt uit de jaren ’90.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Vertel wat zou je anders zien…Ze hebben namelijk altijd open gestaan voor ideeën. Wat vind je onhandig….

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.