Bier- en kaascombinatie 1

De eerste bier- en kaascombinatie is een zwaar blond bier met een geitenkaas. Kies bijvoorbeeld een Duvel, Omer, St. Bernardus Tripel of uit Nederland een bitter blond bier (met een bite) van bijvoorbeeld De Eem, Brouwerij de 7de Hemel, Hertog Jan (Oerblond) of Mommeriete. Het is belangrijk om een smeuïge, flink doorsmakende geitenkaas te kiezen.

In het boek is gekozen voor de geitenkaas met de naam Cabriolait. Deze heeft een korst, is gemaakt van rauwe melk en heeft tenminste drie maanden gerijpt zodat de zurigheid wat weg is. Deze versie van de geitenkaas is krachten en wordt gecombineerd met een krachtige kaas.

St. Bernardus Tripel vs Chevre Crottin
Ik heb gekozen voor een St. Bernardus Tripel met een Chevre crottin sevre belle. Ook een pittige geitenkaas met korst die enkele maanden heeft gerijpt. Dit blijkt een prachtige combinatie. De kaas is heel zacht maar heeft een pittige nasmaak die vervolgens het bittere in de St. Bernardus Tripel veel zachter maakt. Deze combinatie loopt ongelooflijk mooi in elkaar over. Eerst vecht de bitterheid tegen het pittige karakter van de kaas waarna het na enkele seconden als het ware bij elkaar komt. Heel mooi!

Bron: Vinken & Van Tricht

Lees ook:Bier- en kaascombinatie 2
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 4
Lees ook:Tips en trics voor bier- en kaascombinaties
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 3
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 5

0 reacties op “Bier- en kaascombinatie 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.