Bier- en kaascombinatie 2

Was de eerste bier- en kaascombinatie er een met een blond, pittig en bitter bier, deze is er één van een zachter en zoeter blond of tripel bier. Dus hou je meer van de zoetere blonde bieren dan raad ik je aan deze combinatie eens te proberen. In het boek is de combinatie van de Tripel Karmeliet met het zoete kaasje Comté Fort St. Antoine beschreven. Een andere bier die je goed zou kunnen proberen is de La Trappe Tripel.

De kaas is gemaakt van rauwe koemelk waarbij een rijping en bewerking van veertien maanden is ondergaan.

Ik heb gekozen voor de zoet grotgerijpte kaas Emmenthal. Deze is ook gemaakt van rauwe koemelk. Ik heb de combinatie gekozen met de La Trappe Tripel. De kaas zou niet mijn smaak zijn om ‘zo’ te eten. Het is zoet en daardoor niet pittig. Wat deze kaas met het bier doet is echt ongelooflijk. De zoetheid in de tripel wordt versterkt waardoor de smaak veel intenser wordt. Iedere keer denk ik, nee die kaas is niet mijn smaak. Echter wat het met het bier doet is onbeschrijflijk. Dus toch een goede combinatie die het mooie in het bier versterkt.

Bron: Vinken & Van Tricht

Lees ook:Bier- en kaascombinatie 1
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 3
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 4
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 5
Lees ook:Bier en kaas een prachtige combinatie

Eén reactie op “Bier- en kaascombinatie 2

  1. jacqueline

    laast vertelde een man een oud indie s dat kaas en bier gevalig was klopt dat

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.