Brouwerij Dogfish Head lanceert glutenvrij bier

De Amerikaanse brouwerij Dogfish Head komt eind januari 2012 met een nieuw bier op de markt, een glutenvrij bier. Het bier genaamd Tweason’ ale wordt omschreven als een fruitig bier met 6% alcohol. Het is niet continu beschikbaar aangezien het vier keer per jaar op de markt wordt uitgebracht.

Dogfish Head heeft er een wel heel bijzonder bier van gemaakt. De klassieke gerst is namelijk vervangen voor een suikerstroop en fruitsmaken. De smaak is uitgebalanceerd door tonen van aardbeien en honing.

Volgens de brouwerij is de vraag via de website naar glutenvrij bier de laatste tijd enorm gestegen. Bierliefhebbers zijn steeds meer bezig met een gezondere levensstijl en gaan blijkbaar ook op zoek naar gezondere bieren. Ook is het aantal mensen dat gebruikmaakt van een glutenvrij dieet steeds groter.

Bron: Beer Drinks

Lees ook:Muziekband Pearl Jam krijgt eigen bier
Lees ook:Glutenvrij Hoeksch bier beperkt verkrijgbaar
Lees ook:Speciale DVD Beerhunter The Movie te koop
Lees ook:Glutenvrije trend zet door
Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd

Eén reactie op “Brouwerij Dogfish Head lanceert glutenvrij bier

  1. Fred Schiphorst

    Als alle gerst is vervangen, dan is het volgens mij geen bier meer, maar een alcoholische drank die gemaakt wordt door stroop te vergisten. In Nederland kun je dit niet als bier verkopen. Volgens de bierverordening moet tenminste 60% van de wort afkomstig zijn van gerste- of tarwemout.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.