Zalmfilet bij ABT-bier van de maand

Het nieuwe ABT-bier van de maand de Wilderen Tripel van brouwerij Wilderen  is ook op fles verkrijgbaar. Han Hidalgo van biercuisine.nl heeft bij dit bier een passend recept opgesteld: zalmfilet met bleekselderij en wortel. (foto: M.Therese Bruggeman)

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram verse zalmfilet
1 sjalotje
125 gram lichtgerookte zalmfilet
1 bleekselderijstengel, in piepkleine blokjes
1 kleine (winter)wortel, in piepkleine blokjes
2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
4 eetlepels visfond
8 eetlepels Wilderen Tripel Kanunnik
takjes verse dille
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De zalmfilet in plakjes of blokjes snijden, met zout bestrooien en kort laten rusten. Het sjalotje schillen en in stukjes snijden. Olie in een wok verhitten en de zalmfilet en stukjes sjalot roerbakken. De zalmfilet met een vork uit elkaar halen en het bier, visfond, piepkleine blokjes wortel en bleekselderij erdoor roeren. Drie tot 4 minuten al roerende goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Over kleine glazen of schaaltjes verdelen en met een plakje lichtgerookte zalmfilet en een takje dille garneren. Het gerechtje is een aperitiefhapje.

Bron: biercuisine.nl

Lees ook:Pasta met zalmfilet, preiringetjes en Trinitas Tripel
Lees ook:Heerlijk gerecht bij ABT-bier van de maand
Lees ook:Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas
Lees ook:ABT-gerecht: Gegrilde courgette
Lees ook:Gerookte forelfilet, roomkaas en Troubadour Magma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.