Luc De Wit van Brouwerij Bavik overleden

20 december 2011 is op 46-jarige leeftijd de enorme bierenthousiasteling Luc De Wit overleden. Bij de Belgische brouwerij Bavik uit Bavikhove was hij verantwoordelijk voor Export, Sales en Marketing. Daarnaast was hij Projectmanager van de Internationale Jaarbeurs Accenta, ‘De Langste toog’ in Gent en van ‘Le plu long Bar à Bières in Charleroi. Voor zijn enorme inzet voor Belgisch bier is hij geridderd in de Orde van de Roerstok der Brouwers. Het was een prachtig man die altijd zo enthousiast kon vertellen over zijn passie: bier. Een groot verlies voor de Belgische bierwereld.

Op de Horeca Beurs in Gent in november 2011 sprak ik nog met Luc waarin hij zijn grote enthousiasme uitsprak over de prijzen die Bavik had gewonnen tijdens de World Beer Awards. Bij het langslopen van de stand van Bavik sprong hij enthousiast over het standmuurtje om mij het grote nieuws te vertellen. Hij ging nu op alle bieretiketten plaatsen dat Wittekerke Rosé uitgeroepen was tot Europa’s beste fruitbier.

Verder vertelde hij altijd ronduit over alle positieve bierontwikkelingen. Zijn enthousiasme was aanstekelijk, met Luc wilde je gewoon samenwerken! Bedankt Luc voor de momenten. Het is je gelukt om mijn liefde voor het Belgische bier te laten groeien! Hieronder een klein interview dat ik met hem deed op De Langste Toog in Gent.

De afscheidsdienst vond plaats op vrijdag 30 december in Kapellen, België. Hij laat een vrouw en kind achter. Ik wens hen, vrienden en collega’s enorm veel sterkte bij dit ongelooflijke verlies.

Lees ook:Op voor wereldrecord Langste Toog met 1.547 bieren
Lees ook:Goed idee! Huishoudbeurs met biereiland
Lees ook:Bavik en The Musketeers vallen in de prijzen
Lees ook:Bavik en BJ’s maken Belgisch-Amerikaans bier
Lees ook:Bierweekend aan Zee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.