Bieractiviteiten Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier die plaatsvindt van 10 tot en met 20 mei 2012 is een paraplu die cafés, horecazaken, brouwerijen, bierfestivals of andere ‘bier initiatiefnemers’ kunnen gebruiken bij de organisatie van een eigen activiteit. Nederland zal tijdens deze week ondergedompeld worden in bier en dat alles ter promotie van het Nederlandse bier. Bierliefhebbers en niet-bierliefhebbers zullen versteld staan wat er op biergebied in Nederland allemaal te genieten is. Meld dus gerust een activiteit aan, hoe meer hoe beter. De opening wordt zeker spectaculair.

Honderden bieren van tientallen brouwerijen zijn op donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2012 te proeven in de Grote Kerk in Den Haag. Van het grote bierconcern tot de kleine speciaalbier brouwers, ze staan er allemaal. Het is voor bierliefhebbers een unieke ervaring zoveel bierbrouwers, op hetzelfde moment onder één dak bij elkaar te treffen.

Je kunt van dichtbij ervaren van wie het brouwvakmanschap afkomstig is, wat het inhoudt en hoe het bier smaakt. Bovendien is het mogelijk om aan de aanwezige brouwmeesters vragen te stellen. Dit is slechts één van de activiteiten georganiseerd door de initiatiefnemers. Iedereen kan hier zijn of haar bieractiviteit hieraan toevoegen door het aanmeldingsformulier in te vullen op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Breed draagvlak vanuit de sector
Deelname aan de Week van het Nederlandse Bier staat open voor alle partijen. De organisatie is een initiatief vanuit de gehele biersector: Nederlandse Brouwers (brancheorganisatie van de 8 grote brouwerijen in Nederland), het KBC (Klein Brouwers Collectief en vertegenwoordiger van een groot deel van de microbrouwerijen in Nederland), het ABT (Alliantie van Biertapperijen), de ongebonden kleine brouwerijen, PINT (bierconsumentenvereniging), Bier&cO, Mitra Slijterijen, Bierburo, Birdy Publishing en AlleZ PR & Communicatie.

Lees ook:Week van het Nederlandse Bier in aantocht
Lees ook:Burgemeester Jozias van Aartsen opent Nederlandse Bierweek
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier krijgt vervolg
Lees ook:Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier verovert Nederland

Eén reactie op “Bieractiviteiten Week van het Nederlandse Bier

  1. Alexander

    Goede zaak dat het naar de 10/11 is verplaatst :) 12/13 is een heel druk weekend met festivals:

    Kopenhagen 2x, Bergen (B), Lint (B), Keulen en deze.

    en aangezien heel tout bierwereld waarschijnlijk in Kopenhagen zal zijn is dit een leuk voorwarmertje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.