De Belgische brouwerij Dilewyns, bekend van het bier Vicaris, brengt een nieuw bier op de markt: Quinto. Dit is toch wel een van de innovatieve bierbrouwers van België te noemen dus ik ben erg benieuwd naar hoe het bier smaakt. De naam Quinto is genoemd naar het vijfde bier, het alcoholpercentage en de Italiaanse brouwinstallatie. Het is een goudblond bier van hoge gisting.
Tegenover het Belgische nieuwsblad vertelt de brouwer Vincent Dilewyns over het ontstaan van het bier: “Wij hebben dit bier enkele jaren geleden bij ons thuis in Grembergen ontwikkeld in ketels van honderd liter. Het is een reactie op de grote vraag naar een tripel met minder alcohol.”
Ik zou het serieus fantastisch vinden om een tripel bier te drinken met vijf procent alcohol. Uiteraard kan dat niet aangezien het geen tripel meer is met minder mout en minder suiker. Dat zouden echte brouwerskunsten zijn! Een mooi blond bier dus.
Het recept is gebaseerd op Vicaris Tripel waardoor het zacht en toegankelijk bier is geworden. De Quinto is ongefilterd, niet gepasteuriseerd met hergisting in de fles en verkrijgbaar in 33cl of in vaten van dertig liter bij de Belgische drankenhandel.
Lees ook:ABT-bier van de maand: Vicardin
Lees ook:Brouwerij Dilewyns brouwt nieuw bier voor goed doel
Lees ook:Ontwikkelingen in Belgisch bier
Lees ook:Hoe vaders hun dochter in bier helpen!
Lees ook:Belgen drinken minder bier
Hoe kan een bier van 5% nou een tripel zijn?
Minder mout,minder suiker, wel een tripel?
Is dit niet gewoon Belgisch gelul?
Brouwerskunsten – schmouwerskunsten!
Ik zie dat ik ‘t wat ongelukkig heb beschreven. Zij roepen niets en ik alles…. . Het basisrecept is de tripel, het is een goudblond bier
Ik schrok al. Sorrie Belgen!