Leren, leren, leren

Mijn laatste les van de opleiding is in zicht. En dan volgt nog mijn examen eind april. Uiteraard is al veel stof voor mij bekend met name ook van de verschillende bierstijlen. Ook heb ik trouw de lessen gevolgd dus dat komt ook helemaal goed. Er is een ding wat mij de komende weken nog wel wat tijd in beslag zal nemen met het leren. Tijdens mijn examen moet ik niet alleen de bierstijlen kunnen beschrijven en vele voorbeelden kunnen noemen, maar ook moet ik exact alle kenmerken van het brouwproces kunnen benoemen.

Hoe krijg je bijvoorbeeld een donker bier, wat zijn de typische kenmerken van het brouw- steekproces bij een gueuze bier, welke brouwinstallatie moet je hebben als je veel gebruikmaakt van ruwe granen? Op welke manier zorgen we ervoor dat de gist goed gaat groeien? Hoe voorkom je vlokken in je bier? En zo kan ik nog wat tientallen vragen bedenken. De komende weken zal ik elk vrij uur dus lekker in de boeken zitten. Het leuke van een passie is dat ik daar nog zin in heb ook!  

Eerst ga ik 16 april nog een bezoek brengen aan Mort Subite. Ik ben bijzonder benieuwd hoe Mort Subite de zure smaak creëert terwijl ze geen open maar een steriele beluchting hebben. En na dit alles en het examen gaan we nog gezellig een tweede jaar naar school!

Lees ook:Bieroloogopleiding: hét examen
Lees ook:24 en 25-11-’12: Dag van de Oude Geuze
Lees ook:Biermomenten van 2014….
Lees ook:Ontdek de rijke Delftse bierhistorie
Lees ook:Nieuwe Gulpener biologische bierrange snel uitverkocht

2 reacties op “Leren, leren, leren

  1. Gerard Y

    succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.