Week van het Nederlandse Bier verovert Nederland

Van 10 tot en met 20 mei 2012 vinden in heel Nederland nu al 250 bieractiviteiten plaats. In de Week van het Nederlandse Bier zorgen brouwerijen, cafés, restaurants en slijterijen dat de bierliefhebber op brede schaal kennismaakt met de Nederlandse biercultuur. Alle activiteiten zijn weergegeven op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl. Koop nu alvast kaartjes voor het openingsevenement! Er kunnen namelijk maar een beperkt aantal bezoekers in de Grote Kerk in Den Haag komen proeven!!

Bierbrouwers aanwezig
De opening van de Week van het Nederlandse Bier vindt plaats op donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2012 in de grote Kerk in Den Haag. Brouwmeesters van nu al ruim 30 Nederlandse grote en kleine pils- en speciaalbier brouwers zijn aanwezig. De deuren voor het publiek openen op donderdag 10 mei om 19.00 en sluiten om 22.00 uur. Op vrijdag 11 mei kan er bier geproefd worden van 12.00 tot en met 21.00 uur. Kaarten voor de opening zijn nu te koop op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl/registratie.

Nederlandse Brouwerijdagen
Op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012 zijn de deuren van inmiddels ruim 50 brouwerijen geopend voor publiek. Nu al een recordaantal in vergelijking met 2011 dat toen ook al een record noteerde. Meerdere brouwers hebben zelfs de deuren open tijdens de gehele Week van het Nederlandse Bier. Iedere brouwerij zal op een eigen passende manier invulling geven aan de Nederlandse Brouwerij Dagen. Zowel bij grote als kleine brouwerijen vinden bijvoorbeeld uitgebreide rondleidingen en proeverijen plaats en krijgt de bierliefhebber een kijkje in de keuken en achter de schermen. Op www.weekvanhetnederlandsebier.nl/brouwerijdagen is op de landkaart van Nederland zichtbaar welke brouwerijen te bezoeken zijn.

Ruim 150 proeverijen
In heel Nederland vinden van 10 tot en met 20 mei 2012 ruim 150 bierproeverijen plaats die volledig in het teken staan van het Nederlandse bier. Verschillende slijters, cafés en brouwerijen in heel Nederland doen mee. De bierliefhebber kan kennismaken met Nederlands bier bij 35 biercafés die aangesloten zijn bij de Alliantie van Bier Tapperijen, ruim 100 proeflocaties van Mitra slijterijen en op diverse PINT proefavonden. Nog niet eerder werden op zo’n brede schaal en in zo’n korte periode zoveel proeverijen georganiseerd. Met dit landelijk dekkende bierproeverij festijn wordt heel Nederland ondergedompeld in bier. Op de website kan via een postcodelocator eenvoudig de dichtstbijzijnde proeverij worden opgezocht.

Andere activiteiten
Naast de opening, de Nederlandse brouwerij dagen en de proeverijen vinden ook lokaal, regionaal en landelijk vele andere bieractiviteiten plaats zoals onder andere: het Utrechtse bierbrouwers festival op 19 mei, het Oirschots Speciaalbierfestival op 17 mei, de finale van de Brand pilsbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers op 12 mei en meerdere bier en gastronomieactiviteiten, een workshop bier brouwen en masterclasses bier. Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Lees ook:Start van de Week van het Nederlandse Bier!
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier krijgt vervolg
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier voor de deur
Lees ook:Start Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier in aantocht

Eén reactie op “Week van het Nederlandse Bier verovert Nederland

  1. André

    Op het festival in Oirschot ben ik zeker aanwezig. Lekker in m’n eigen dorp. Ik hoop dat het die week net zo’n weer is als vorig jaar.. Toen was het zo’n 25 graden geloof ik. Erg aangenaam in ieder geval!
    Mooi initiatief en ik hoop dat er veel mensen bekender zullen raken met het fenomeen speciaalbier!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.