22-04-’12: Proeverij Streekparels uit Budel

Z ondag 22 april 2012 kan de bierliefhebber van 11.30 tot 18.00 uur in De Bierparel in Budel kennis maken met een grote verscheidenheid aan streekparels met bier. Een tiental ondernemers zal de speciaal ontwikkelde producten gratis aan de liefhebber presenteren.

Je kunt daarbij denken aan Chokodoko’s van Patisserie de Zaligheden: dit zijn romige bonbons verrijkt met Budels Kolos of Budels Zware Dobber. Of aan Kolos Beenham van Slagerij van Meijl, dit is ambachtelijke beenham, gepekeld in Budels Kolos en Budels Pilsener.

In de zaal van de Bierparel geven de deelnemende bedrijven uitleg over hun zelf ontwikkelde Streekparels uit Budel en zijn ze uiteraard te proeven. Mocht je niet naar budel af kunnen reizen dan kan je de vanaf 22 april 2012 ook terecht bij de deelnemende winkeliers. Verder is ook het nieuwe Budels Lentebock te proeven.

Deelnemende streekparels
Aan de proeverij van Streekparels uit Budel wordt deelgenomen door: De Jong De Echte Bakker, Fruitbedrijf Jan Jansen Blauwe Bessen, Immenhof Bijenprodukten Bakker Rooijmans, Slager van Meijl, Keurslager Vonken, Patisserie De Zaligheden IJssalon Pierre, De Poelier Cox , Budelse Brouwerij en Van de Laar Cateraar.

Echt een leuk en slim initiatief wat naar mijn idee veel regionale en lokale brouwerijen op moeten pakken. Door samen te werken en krachten te bundelen is iedere lokale ondernemer veel zichtbaarder en maak je van elkaar gebruik.

Lees ook:Nieuwe Budelse proeflokaal een échte Bierparel
Lees ook:19-6 / 20-6: Midzomer bierfestival en open brouwersdag
Lees ook:Doe de Haarlemse Lentebierkroegentocht
Lees ook:Budelse Brouwerij lanceert Masterclasses Bier
Lees ook:Bierbrouwer Budels opent proeflokaal

3 reacties op “22-04-’12: Proeverij Streekparels uit Budel

 1. Frans Ruiter

  Dat wordt de dagen erna naar de winkeliers gaan, want…
  iedereen is die middag natuurlijk naar het Meibockfestival in Amsterdam!

    /   Beantwoorden  / 
 2. robert kroon

  ik heb de Lentebock 2012 van Budels Bier geproefd. Laat ik duidelijk het bier is top. De receptuur is onveranderd en traditioneel. En dat proef je. Alleen moet je het wel ontdekken. Dus ik daag iedereen uit om een flesje te proeven…..en de naam doet er niet toe.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.