Brouwerij Sint-Bernardus opent café in Tokio

St. Bernardus goes Japan! In augustus 2012 opent St. Bernardus een eigen café in het Japanse Tokio. De Belgische brouwer heeft een samenwerking gesloten met een Japans voedingsconcern. Het uitbaten van het café ligt overigens niet in handen van de brouwerij zelf. Op de tap zijn zeven Sint-Bernardus bieren verkrijgbaar. In samenwerking met de Belgian Family Brewers zijn roulerend ook andere Belgische bieren in het café te proeven. Al het personeel zal een Belgische opleiding krijgen om zo de volkse Belgische gewoontes over te brengen.

Marco Passarella, marketing manager van Sint-Bernardus geeft in het Nieuwsblad aan dat het een echt Belgisch volkscafé moet worden. Voor de introductie is speciaal 175 hectoliter Sint-Bernardus Tokyo gebrouwen dat ook in Europa en de VS verkrijgbaar zal zijn. Overigens zag ik op ‘t Zythos bierfestival ook andere brouwerijen die een Tokyo-bier hadden gebrouwen. Nu snap ik waarom .

Lijkt op….
De opzet lijkt met Belgisch eten en Belgische bieren sterk op de Belgian Beer Cafés. Nu maar hopen dat de Bierpas in België er niet gaat komen. Dan wordt ‘t in Tokyo erg lastig om Belgisch bier te drinken.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Ook St. Bernardus heeft leveringsproblemen
Lees ook:St. Bernardus Abt 12 versus Westvleteren 12
Lees ook:Belgische brouwerijen winnen Australian Beer Awards
Lees ook:Weekend bieractie top drie week 3
Lees ook:Brouwerij De Halve Maan opent café in Tokyo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.