Belgische brouwerijen winnen Australian Beer Awards

Bij de jaarlijkse Australian Beer Awards helaas geen prijzen voor Nederlandse brouwerijen. De Belgen vallen daarentegen in meerdere categorieën in de prijzen. De Straffe Hendrik Quadrupel van Brouwerij De Halve Maan wint goud  in de categorie ‘Dark strong Packaged en de St. Bernardus Abt12 in dezelfde categorie zilver. Maar is meer….

Deze editie ontving de organisatie 1.344 bieren van 258 brouwerijen uit 41 verschillende landen. Andere Belgische winnaars waren Brugse Zot en de St. Feuillien Blonde, beiden wonnen ze zilver in de categorie ’Abbey Blonde packaged’. Ook Brouwerij Haacht met Tongerlo Blond en St. Feuillien Grand Cru vielen in de prijzen met een bronze medaille. In de categorie Abbey dubbel packaged is het een Belgische prijzenregen met medailles voor onder andere Brasserie Lefebfre, Brouwerij Halve Maan en Brasserie St. Bernardus. Daar bleef het niet bij. In andere categoriën was het eveneens een Belgisch feestje. Proficiat allemaal.

Klik hier en bekijk alle prijswinnaar.

Lees ook:Belgische brouwers vallen in Australië in de prijzen
Lees ook:Bierbrouwers uit Nederland en België vallen in de prijzen
Lees ook:Belgische winnaars bij US Open Beer Awards
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012
Lees ook:World Beer Awards weer uitgereikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.