Na Deus en Malheur Brut heeft Luc Dirkx volgens eigen zeggen een nieuw gechampagneerd bier laten maken. Officieel mag er niet over champagnebier gesproken worden aangezien ‘champagne’ een beschermd begrip is. Tijdens de lancering van Malheur is daarom Champagnebier ook veranderd in Brut-bier. Hij heeft een blond streekbier en een lambiek van brouwerij Oud Beersel laten hergisten op de fles na toevoeging van suiker en champagnegist. Inmiddels staat ‘t al op de kaart van meerdere Belgische zaken.
Het bier heeft de naam Bzart gekregen waarbij de B verwijst naar bier en Belgisch en de volledige naam naar het wat excentrieke karakter. Er zijn 1.800 flessen blond en 1.300 flessen lambiek geproduceerd. Luc Dirkx denkt het ei van columbus uitgevonden te hebben en roept zijn champagnebier uit tot het eerste ter wereld. Er zijn al twee fantastische exemplaren jarenlang op de markt in België. Als hij echter heeft gezocht op ’champagnebier’ dan is begrijpelijk dat hij er geen enkele heeft gevonden, gezien de bescherming van de naam.
Hij denkt dat ‘t vooral ook vrouwen zal trekken om dit te drinken aangezien zij graag bubbels drinken. Volgens mij een vooroordeel. Ik ken juist een vrouw die dit lekker vindt omdat ze geen champagne lust, ha ha. Alles is een kwestie van voorkeur. Een belangrijke tip is ook om ervoor te zorgen dat je vantevoren wel uitlegt dat het ‘champagnebier’ is anders denken mensen dat het gewone champagne is die niet goed meer is.
Lees ook:Kom maar door met ‘Champagnebier’
Lees ook:Deus bier: mooi alternatief voor champagne
Lees ook:Champagnebier een nieuwe trend?
Lees ook:Knallende beugels!
Lees ook:De kurk van de fles!