Heineken koopt grootste ciderproducent België

Bierbrouwer Heineken heeft het ciderfamiliebedrijf Stassen uit het Belgische Aubel overgenomen. De producent is ondermeer bekend van het kinderchampagnemerk Kidibul. De prijs waarvoor het bedrijf is gekocht is niet bekendgemaakt.

Ontstaan
Cidreries Stassen bestaat al sinds 1895 en groeide uit tot de grootste ciderproducent in Europa. Sinds 1992 heeft het wel wat overnames doorgemaakt. Eerst werd het familiebedrijf verkocht aan de Engelse cidergroep Bulmer, die echter in financiële problemen kwam waardoor het in 2002 in handen kwam van Scottish & Newcastle. De drie zonen bleven echter altijd actief in het bedrijf. Cider was geen prioriteit voor de Britse brouwer waardoor uiteindelijk een deel van de activiteiten werd verkocht aan Heineken en Philippe Stassen, de achterkleinzoon van de oprichter.

Activiteiten
Nu vijf jaar later gaat het bedrijf volledig over naar bierbrouwer Heineken die binnen Europa groot is in cider met merken als Strongbow en Jillz. Stassen beschikt over de productie, botteling en distributie van cider, gearomatiseerde ciders, alcoholvrije ciders en vruchtensappen. Ook het actief produceren, alcoholvrij maken en verpakken van bieren en andere (niet)-alcoholhoudende dranken valt onder hun activiteiten.

Telegraaf en De Tijd

Lees ook:Heineken verkoopt Fins bedrijfsonderdeel
Lees ook:Stella Artois komt met cider
Lees ook:Heineken op koers
Lees ook:De verscholen koerswinst van Heineken
Lees ook:Wat wordt hét nieuwe zomerdrankje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.